Efter lang efterforskning: Ansat tiltalt for drab og flere drabsforsøg

Foto: Shutterstock

En kvindelig ansat på et plejecenter i Randers er nu tiltalt i en omfattende sag, som både omhandler drab og drabsforsøg.

En stor sag er nu kommet et skridt tættere på sin afslutning. Østjyllands Politis anklagemyndighed har efter ni måneders efterforskning nu tiltalt en tidligere ansat på Plejecenter Tirsdalen i Randers for et drab og syv forsøg på drab i februar og marts måned i år.

Sagen kommer efter planen for retten i januar og februar måned ved Retten i Randers som en nævningesag. Det skriver Avisen Danmark.

Læs også

Godt en måned efter huskøb: Sådan ser det ud i dag

Den dræbte og tre af de beboere, som var udsat for drabsforsøg, var alle kommet i fare som følge af forkert doseret og farlig medicin, som den kvindelige ansatte nu er tiltalt for at stå bag.

Efter nogle mistænkelige indlæggelser af flere plejehjemsbeboere i februar og marts påbegyndte Østjyllands Politi en intensiv efterforskning, der 14. marts førte til anholdelsen af kvinden, der for dobbelt lukkede døre blev sigtet i sagen.

Siden har hun siddet varetægtsfængslet under navneforbud, og anklagemyndigheden har altså vurderet, at der nu er grundlag for at rejse tiltale mod kvinden.

- Vi har ved anklagemyndigheden gennemgået det omfattende efterforskningsmateriale, som politiet har udarbejdet under efterforskningen, og det er vores beslutning, at der med baggrund i materialet skal rejses tiltale mod kvinden, siger specialanklager ved Østjyllands Politi, Jesper Rubow, i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Hun er tiltalt for et manddrab og derudover for syv forsøg på manddrab begået ad flere omgange mod to mænd og en kvinde, som stærkt svækkede blev indlagt til behandling. Derudover tiltales hun blandt andet også for at have stjålet medicin fra flere beboere på plejehjemmet. Nu er det op til retten at vurdere sagen.

Læs også

Markant ændring i vanerne: Dette går tyvene nu efter i Rema 1000

 

Dagens Gossip