Efter lufthavnskaos pga. mangel på flyveledere: Naviair deler stor nyhed

19/05/2023 17:05

Mathias Madsen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Midt i flyveleder krisen har Naviair delt en stor nyhed.

Mest læste i dag

Alene i 2023 har mere end 75.000 passagerer i Københavns Lufthavn oplevet forsinkelser, ændringer eller deciderede aflysninger, fordi lufthavnen desperat mangler flyveledere

Flyveledere er dem, som arbejder i lufthavnes kontroltårne med at overvåge luftrummet og flytrafikken, og de er derfor uundværlige, hvis man vil have en lufthavn til at fungere.

I Københavns Lufthavn har man dog i efterhånden lang tid manglet flyveledere, og det har skabt frygt for, at sommeren 2023 vil blive præget af aflysninger og forsinkelser. 

Heldigvis har Naviair, der som de eneste udover Forsvaret er ansvarlig for uddannelse af flyveledere i hele Danmark, for nyligt meldt ud, at flyveledere fra Roskilde vil bidrage til at få vagtplanen til at gå op i København over sommeren, og nu har selskabet delt endnu en stor nyhed midt i kaosset. 

Bestyrelsesformand Anne Birgitte Lundholt, der har været bestyrelsesformand for statsejede Naviair i alle selskabets 12 leveår, har nemlig valgt at trække sig som bestyrelsesformand.

Det skriver selskabet selv i en pressemeddelelse.

 "Jeg har allerede den 4. januar i år meddelt Transportministeren, at jeg [...] var klar til at udtræde. Men da Transportministeren kort før generalforsamlingen bad mig og Naviairs revisionsformand [...] om at blive et par månedet ekstra, lod jeg mig overtale til det," lyder det fra Lundholt, som har sidste bestyrelsesmøde d. 2. juni i år. 

"Herefter vil der blive afholdt virksomhedsmøde med nyvalg af minimum 3 medlemmer, samt udnævnelse af ny formand og nyt revisionsudvalg. Der vil kun være 2 af de nuværende ejervalgte medlemmer tilbage," står der i pressemeddelelsen.

Om den nuværende krise har Lundholt udtalt: "[...] For mig har det vigtigste været at hjælpe Naviair i en svær periode [...]. Det havde været let at forlade posten i marts, men jeg har også haft et ansvar for at sikre, at selskabet ikke blev bragt ud i et ledelsestomrum på et udfordrende tidspunkt. Naviair har en dygtig direkton [...]. De arbejder dag og nat for at få Naviair godt videre [...]."