Efter tragisk ulykke: Styrelse kommer med vigtig advarsel

Foto: Facebook / Sikkerhedsstyrelsen

En tragisk ulykke lørdag aften har fået Sikkerhedsstyrelsen til at udsende en advarsel.

Lørdag aften blev en 13-årig dreng alvorligt forbrændt, da han kom for tæt på og fik stød fra en kørestrømsledning ved Sydhavn Station. 

Drengen blev alvorligt kvæstet, og ulykken har nu fået Sikkerhedsstyrelsen til at dele en advarsel på Facebook

Læs også

13-årig dreng i kritisk tilstand: Nu udsender politiet advarsel

"ADVARSEL! Det er livsfarligt at ignorere afskærmninger og advarsler på banegårde og tog!" starter opslaget, som fortsætter med at beskrive den frygtelige ulykke, som fandt sted lørdag aften. 

I opslaget forklares det desuden, at styrelsen desværre "med jævne mellemrum" ser "disse ulykker, fordi folk kravler op på toge eller på anden vis ignorerer advarslerne."

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kan det have "voldsomme" konsekvenser, da der er "25.000 volt i køreledningerne."

"[...] men ikke nok med det," fortsætter advarslen, som advarer om, at der kan "springe en lysbue," fordi "spændingen er så høj."

"Det betyder, at man kan få stød bare ved at være for tæt på ledningerne, også selvom man ikke rører ved dem," står der videre i opslaget, og det er faktisk lige præcis, hvad der skete for den 13-årige dreng i lørdags. 

Alvorlige konsekvenser

Ulykker med kørestrømsledninger resulterer ofte i døden.

Enkelte overlever heldigvis, men ifølge styrelsen er det sjældent uden alvorlige konsekvenser. 

"Konsekvenserne af elulykker - hvis man ikke dør af dem - kan blandt andet være: Hjertestop og rytmeforstyrrelser i hjertet. Bevidstløshed, omtågethed, tale- og hørebesvær samt dårlig hukommelse og nedsat koncentration. Forbrænding af hud og muskler," skriver Sikkerhedsstyrelsen i opslaget, som slutter af med: 

"Derfor: Ignorer aldrig afskærmninger og advarsler nær tog og togbaner. Advarslerne er der af en grund, og du kan dø af det, hvis du trodser dem. Spred gerne budskaber, så vi kan undgå flere tragiske ulykker."

Læs hele opslaget herunder:

Tidligere har også Københavns Politi udsendt en advarsel på Twitter, som kan læses herunder:

 

Læs også

Dyster prognose: Benzinpriserne kan stige yderligere

 

 

 

 

Dagens Gossip