Efter trist meddelelse: Nu er der overraskende nyt fra Johnny Madsen

11/10/2023 17:01

Emil Martesen

Indland
Foto: Per Lange/Ritzau Scanpix
Foto: Per Lange/Ritzau Scanpix
Nu er der nyt i kølvandet på den triste meddelelse.

Mest læste i dag

Den 72-årige rockveteran løftede for nyligt sløret for, at hans karriere inden længe synger på sidste vers:

"Alting har en start, og alting har en ende," lød det fra Johnny Madsen, der har besluttet sig for at trække stikket på sin musikalske karriere.

Men dette er ikke bare endnu en historie om en ældre musiker, der går på pension.

Det er en refleksion over, hvad det vil sige at være kunstner i en alder, hvor de fleste ville overveje at trække sig tilbage.

Og Johnny Madsen selv lægger heller ikke skjul på, at det er fifty-fifty om han har givet karrierens sidste koncert:

"Fifty-fifty", lyder det fra den evigt populære Johnny Madsen, der ikke skal tørne ud på scenen til næste år - og måske aldrig mere.

Det skrev Ekstra Bladet.

Johnny Madsen lider af 'hotel-lede' og mangler motivation, men han udelukker ikke, at han har et album mere i sig. Han siger, at han for nyligt skrev to nye sange.

Men når en dør lukkes, så åbnes en ny.

Og for den 72-årige rockveteran er det ingen undtagelse.

Han har nemlig kastet sig ud i at blive forfatter. Fredag udsender multikunstneren bogen 'Tilværelsen blev min skæbne!', der er en karakteristisk herlig blanding af alskens betragtninger, røverhistorier og en slags filosofi.

Og bogen kan da også sagtens læses som en erklæret anarkists drilske oprør mod et socialdemokratisk land, som han i nogen grad har vendt ryggen.

I bogen lægger han ikke fingre imellem, når han kalder dansk politik for 'farcebefængt', og indrømmer, at han aldrig har stemt, og heller ikke gør brug af MitID:

"Som kunstner har man meldt sig ud af samfundet. Vi indgår ikke i sociale relationer. Jeg er eneboer. Og det er jeg nødt til at være. Jeg er lykkelig, men jeg er også ensom. Sådan må det være", lyder det blandt andet fra veteranen før bogens udgivelse.

Det er muligt at få fingrene i bogen fra på fredag.