Eksperter: Det kommer til Danmark

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Ifølge flere eksperter, så kan det blive nødvendigt for danskerne at gå med mundbind, når andenbølgen rammer.

De forskellige lande i verden har kørt med forskellige strategier i kampen om at få coronavirussen helt udryddet. I Danmark lukkede man hurtigere ned, mens man i andre lande holdt mere åbent men til gengæld påkrævede, at folk skulle bære mundbind.

Mundbindet har endnu ikke været et krav herhjemme, men det begynder at sprede dig til flere og flere lande, og nu begynder det også at pege hen på, at vi skal bruge mundbind i Danmark.

Læs også

Regeringen fraråder danskere at rejse til endnu et EU-land

Det er B.T, der har talt med flere eksperter, og størstedelen mener, at danskerne godt kan forberede sig på at skulle trække vejret gennem en ‘maske’ da mundbind vil blive et krav, hvis der kommer en anden bølge herhjemme.

“De danske sundhedsmyndigheder har en relativ unik holdning til mundbind i sammenligning med andre lande. Omkring 90 procent af verdens befolkning lever med en anbefaling om at bruge mundbind,” fortæller Michael Bang Petersen, der er professor ved institut for Statskundskab på Aarhus Universitet til B.T.

Vi er der ikke endnu

Årsagen til, at der snakkes meget om andenbølge nu, er, at der i mange lande sker i øgning i antallet af smittede. I Danmark ser vi også jævnligt en lille stigning, hvor der i weekenden blev konstateret 109 nye smittede.

Ifølge Christian Wejse, der er forsker i globale epidemier ved Institut for Folkesundhed, så fortæller han til B.T, at vi endnu ikke er der, hvor vi bør bære mundbind, men at det kan blive nødvendigt, hvis smitten stikker af.

Læs også

30-årig kvinde var tæt på at blive voldtaget - Ældre mand brugte snedigt trick

 

 

 

Dagens Gossip