Eksperter: Test og boosterstik kan blive nødvendigt igen

Foto: Shutterstock

Coronatest og vaccinationer mod virusset er måske ikke fortid særlig meget længere.

Statsministeriet indkaldte i går til et pressemøde om "coronastrategien i de kommende måneder," som vil blive afholdt i dag, onsdag, klokken 10, og det har fået mange til at frygte, at regeringen kan finde på at genindføre for eksempel testkrav eller mundbind. 

Flere eksperter har dog beroliget med, at det næppe er tilfældet, men det er dog ikke usandsynligt, at enkelte tiltag bliver nødvendige. 

Læs også

SSI-direktør melder ud om sommerens festivaler og ny vaccinationsrunde

Det mener flere eksperter, som TV2 har talt med. 

Det er blandt andre Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet, som godt nok mener, at den kommende bølge med BA.5-varianten ikke bliver noget problem for den almene befolkning, men samtidig mener, at "der skal være nogle planer for, hvordan vi vil teste fremadrettet [...]."

Han mener desuden, at der bør ligge en klar plan for "hvilke vacciner," man vil tage i brug og hvornår, hvis det bliver nødvendigt at vaccinere igen. 

Ifølge ham kan det nemlig blive nødvendigt at vaccinere alle borgere over 60 år, "hvis smittetrykket bliver tilpas stort."

"For den øvrige del af befolkningen ser det ikke ud til at være noget behov," har han desuden udtalt, og Jan Pravsgaard Christensen, der er professor på Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet, giver ham ret. 

Han mener faktisk, at det er en fordel, hvis den brede befolkning bliver smittet med BA.5-varianten, da den er mild, men stadigvæk kan skabe flere immune til efteråret, hvor en ny og hårdere variant måske vil sprede sig. 

Pravsgaard Christensen er desuden enig med Randrup Thomsen i, at de ældre måske bør vaccineres igen i den nærmeste fremtid, ligesom han foreslår, at man genindfører tests på plejehjem. 

"Her kunne man godt overveje at genindføre test på plejehjem, så man hele tiden er på omgangshøjde med smitten," har han således udtalt og uddybet, at det kan "give mening at fremrykke vaccinationerne af de ældste."

"Det er ikke sikkert, at det er en god idé at vente helt til efteråret med at give dem et boosterstik," har han desuden udtalt til Jyllands-Posten.

Læs også

Ny variant dominerer i Danmark: Nu indkaldes der til pressemøde om corona

 

 

Dagens Gossip