En skitur fra helvede: 117 tog afsted, få dage efter var 99 smittet

Foto: Shutterstock

En skitur til Sverige blev ganske usædvanlig for eleverne på Høng Efterskole.

117 håbefulde elever fra Høng Efterskole havde med stor glæde set frem til en skiferie i Sverige.

Lørdag satte alle eleverne sig nytestet ind i busserne, klar til at drive mod det svenske. 3 var hjemme med coronasmitte.

Turen skulle dog vise sig at blive kortere end forventet, for blot to og et halvt døgn senere var eleverne hjemme på Høng Efterskole igen.

Læs også

Læge med smart trick: Sådan kan du forudsige coronasmitte

Onsdag var der 99 ud af 120 elever, som var smittet.

Foruden eleverne, var en del af efterskolens ansatte hjemme med covid-19.

Det fortæller skolens forstander, Thorkild Specht til TV2, som derfor har set sig nødsaget til at lukke efterskolen og tilbyde eleverne virtuel undervisning.

Det sker på trods af, at han hverken har fået det godkendt af Børne- og Undervisningsministeriet eller Styrelsen for Patientsikkerhed.

Forstanderen håbede på, at ministeriet ville godkende overgangen til virtuel undervisning samt at Styrelsen for Patiensikkerhed ville godkende den midlertidige nedlukning af efterskolen.

“Vi havde 4 ud af 16 ansatte tilbage, der ikke var smittet. De skulle så både undervise, være i køkkenet og stå for døgnbemanding af eleverne. Undervisningsministeriet siger, vi skal gennemføre fysisk undervisning på skolen, hvis der er elever, der er i stand til at komme på skolen. Og det mener de jo, der er, når der stadig er nogen, der ikke er smittet, siger han.”

Styrelsen for patientsikkerhed ville heller ikke godkende nedlukningen, fordi der stadig var lærere til rådighed samt at for få elever ifølge dem var smittet med covid-19.

Det er Thorkild Specht uenig i, og mener samtidig, at styrelsen handler ud fra "skrivebordsparagraffer”, som ikke nødvendigvis stemmer overens med den virkelige verden.

Læs også

Sundhedsstyrelsen varsler corona-ændringer

 

 

Dagens Gossip