Endnu en bank i Danmark indfører negative renter

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Flere og flere banker i Danmark er begyndt at indføre negative renter, hvilket kort fortalt betyder, at man skal betale penge for at have sine penge stående i banken. Nu er turen så kommet til Bank Nordik, der har 12 filialer i Danmark.

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at flere og flere banker er begyndt at indføre den såkaldte negative rente, der kort sagt betyder, at du betaler renter for at have dine penge stående i banken i stedet for at få penge.

Senest var det Nordea, der meldte sig ind i koret af banker, der vil indføre den negative rente til deres kunder, og nu melder en ny bank ud, at de også indfører den negative rente.

Læs også

Mange tusinde danske bankkunder skal betale

Der er tale om Bank Nordik, der herhjemme i Danmark har 12 filialer. Banken har hovedsæde i den færøske hovedstad, Torshavn, mens den også har en afdeling i Nuuk på Grønland.

I en besked til fondsbørsen har Bank Nordik meddelt, at de fra marts 2020 vil indføre negative renter. Det er heldigvis ikke alle danske kunder, der kommer til at blive ramt, men det rammer de kunder, der har pensionsmidler og de kunder, der har mere end en halv million kroner stående på deres konti.

Foruden den negative rente, vil banken også fyre 10 ansatte ligesom banken vil nedlægge 15 ubesatte stillinger.

Til fondsbørsen bliver procentsatsen ikke nævnt, men det forventes at den negative rente vil ligge på 0.75 procent.

Foruden Bank Nordik og Nordea, har Jyske Bank allerede indført negativ rente, mens det snart kommer hos Sydbank, Spar Nord, Alm. Brand og Ringkjøbing Landbobank. Flere banker følger formentlig trop.

Læs også

Ny lov kan ramme mange tusinde danskere: Skal betale penge efter nytår

 

 

Dagens Gossip