Epidemien vokser i Danmark: Kontakttallet stiger markant

Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Der er desværre mere dårligt nyt i løbet af tirsdagen, da kontakttallet for coronavirus er steget. Det betyder, at epidemien vokser markant i Danmark.

Det er begyndt at bølge frem og tilbage med coronavirussen i Danmark, hvor der ellers lige var begyndt at komme styr på smitten igen. Desværre så har større udbrud i blandt andet København og Odense fået virussen til at sprede sig igen, og nu er kontakttallet næsten fordoblet, og det er bestemt ikke godt.

Siden i går er der sket en stigning på 243 nye smittede danskere med covid-19, og i går var der ligeledes også mere end 200 smittede.

Læs også

Jacob og hans kammerater gik ind på det forkerte hotel - nu er han død

Det såkaldte kontakttal, der tidligere blev kaldt smittetryk, er gået fra 0.9 til 1.5, hvilket betyder, at epidemien vokser i Danmark. Helt præcist så betyder kontakttallet, at for hver person der bliver smittet med coronavirus, vil vedkommende i gennemsnit smitte 1.5 personer.

Epidemien vokser i Danmark

Kontakttallet skal ligge på under 1.0, hvis man skal have styr på coronavirussen, og det må man bare sige, ikke er tilfældet i Danmark i øjeblikket.

Der er dog håb for, at kontakttallet hurtigt kan falde igen. Da der var stor smittespredning i Aarhus og Ringsted, oplevede man også kontakttal på mere end 1.0. Ved hjælp af lokale restriktioner faldt dette tal dog igen, og så kom virussen under kontrol.

I går blev der indført restriktioner i både Odense og København, og det kan forhåbentligt være med til at bringe coronasmitten under kontrol igen.

Læs også

Ingen ville have hunden med det enorme hoved: nu er dens skæbne afgjort

 

 

Dagens Gossip