Er du over 18? – Så bør du cirka have så meget stående på bankkontoen

En gennemsnitlig dansker over 18 år har faktisk rigtig mange penge stående på kontoen. For mange penge hvis man spørger en økonomiekspert, der mener at pengene i stedet bør bruges på noget, der giver mere værdi.

Hvis man kan undgå at være i gæld, når man færdiggøre sin uddannelse, så plejer man ofte at have en sund økonomi. Det er dog de færreste på omkring de 18 år, som har mere end 50.000 kroner stående på bankkontoen, og endnu færre der har knap 200.000 kroner stående.

Men rent faktisk så viser en ny analyse fra Nykredit, som børsen har omtalt i deres artikel, at en gennemsnitlig dansker på over 18 år, faktisk har hele 191.000 kroner stående på sin bankkonto. Stemmer det overens med det beløb, som der står på din?

Læs også

Opsparingschallenge – Sådan sparer du næsten 50.000 kr. op på et år

For at finde frem til det det beløb, har Nykredit taget et kig på danskernes indlån i bankerne for februar 2019 og holdt det op ved siden af danskernes indlån året før. Her var det 889 milliarder kroner i februar 2019, mens beløbet var 38 milliarder kroner mindre sidste år.

Det viser altså, at danskerne på over 18 år i gennemsnit har omkring 191.000 kroner stående på deres bankkonto.

For mange penge at have på sin lønkonto

Selvom det kan være nok så rart at se de store beløber på ens bankkonto, så bør man nok vælge at gøre noget ved det. Det mener Mira Lie Nielsen, der er bolig- og formueøkonom fra Nykredit, da pengene på bankkontoen stort set ikke forrentes.

”Det vidner om, at mange er godt polstrede til et skift i økonomien, men man skal være opmærksom på, at lige så vel som vi klapper i hænderne over, at renten falder og falder og giver os billige boligrenter, så skal man også være opmærksom på, at det også betyder, at forrentningen, af det der står på bankkontoen, er stort set lig med nul,” fortæller hun til Børsen.dk.

Du kan derfor få mere værdi ud af dine penge, hvis du eksempelvis bruger dem til at invester, betale flere penge på pensionen eller betale af på en eventuel gæld.

Hos B.T skriver de, at en tommelfingerregel typisk er, at man ikke har brug for at have et beløb stående på sin bankkonto, som er større end halvanden eller to månedslønninger efter SKAT.

Læs også

Nytårsforsæt: Sådan kan du spare 14.000 kroner op i år uden den store indsats

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip