Esben Dalgaard deler ærlig udmelding

Skrevet af Emil Martesen

19 uger siden

|

29/01/2024
Indland
Foto: Foto: Andre Blinkilde / TV 2
Foto: Foto: Andre Blinkilde / TV 2
Den evigt populære skuespiller deler en ærlig udmelding.

Dagens topnyheder

Esben Dalgaard er en mand med mange titler.

Han er vært, forfatter, foredragsholder, men de fleste kender ham nok for at være en dygtig skuespiller.

Han har i de senere år prydet rollelisten i adskillige danske julekalendere og andre filmprojekter. 

Og for nylig deltog han i TV 2-programmet 'Shaolin', hvor han sammen med otte andre danske kendte blev introduceret for Shaolin-filosofien. Her fandt han en ny forståelse for livets skrøbelighed og vigtigheden af at værdsætte nuet:

"Jeg synes bestemt, at man skal gøre sig umage, øve sig og blive god. Men der findes et sted, hvor det kammer over, og du faktisk ikke bliver bedre, end hvis du var stoppet tre skridt før", siger Esben Dalgaard til Ekstra Bladet.

Denne indsigt kommer efter en personlig rejse præget af både fysisk og mental udfordring. I 2012 blev Dalgaard diagnosticeret med modermærkekræft og senere erklæret uhelbredeligt syg, hvilket har haft en dyb indvirkning på hans livssyn.

For selvom man ikke skulle tro, at han kæmper med den livstruende sygdom kræft, når kameraet ruller, så er sandheden, at det gør han.

I 'Shaolin' trænede deltagerne og levede som Shaolin-masters i et sydkoreansk tempel, langt væk fra hverdagens travlhed. Her lærte de om Shaolin-traditionens rødder i fysisk og mental sundhed, indre ro og værdsættelse af nuet:

"Det er en øvelse at finde ud af at sige, at nok er nok. Det ville jeg gerne have været bedre til at turde", erkender den 47-årige skuespiller.

Denne oplevelse har ikke blot været en fysisk prøvelse for Esben Dalgaard, men også en mental rejse, hvor han har lært at sætte pris på livets enkle glæder og at finde ro i sine egne evner.