Esben Dalgaard tager bladet fra munden: Derfor gør jeg det

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Torsdag aften i 'Aftenshowet' på DR1, fortalte Esben Dalgaard, hvorfor han deler ud af sit privatliv, som han gør.

2021 har ikke været et nemt år for Esben Dalgaard. Det hele kulminerede dog for skuespilleren i september.

I årets niende måned fik han nemlig at vide, at hans modermærkekræft var vendt tilbage i stadie fire.

Læs også

6-årig dreng død af hjertestop: Var lige blevet vaccineret

Instagram har han delt før- og efterbilleder. På de to billeder er det tydeligt at se, at 2021's mange prøvelser har sat sine spor på den danske skuespiller.

Instagram bliver ofte beskrevet som et medie, der tegner et glansbillede af virkeligheden. Denne påstand er Esben Dalgaard ikke med til at fodre. På hans Instagram-profil er følgerne med på sidelinjen - uden filter.

Foto: Instagram

Torsdag aften forklarede han i ‘Aftenshowet’ på DR 1, hvorfor han vælger at dele ud af sit privatliv på den måde. 

“Jeg har ikke lyst til, at der skal være fokus på mig. Men jeg traf en beslutning om, at jeg gerne vil udbrede budskabet om modermærkekræft. Det har været en lillebror i den store onde kræftspiral, og den skulle der noget fokus på,” fortalte Esben Dalgaard og tilføjede, at det også giver en følelse af “mening i meningsløsheden”.

Samtidig har han også kunne mærke, at hans åbenhed har haft en betydning for andre.

“Jeg har fået en masse tilbagemeldinger fra folk, der selv har oplevet sygdom på egen krop, som nikker genkendende til det med, at man kan få en stor sorg over, at man savner sig selv,” forklarede han. 

Kommer med positiv nyhed

I Instagram-opslaget benytter Esben Dalgaard også lejligheden til at komme med en positiv nyhed. Han skriver nemlig, at han har fået energien tilbage.

“Energien er tilbage. Så jeg starter stille og roligt rejsen tilbage til 'Den Mig Jeg Savner'. For det gør jeg faktisk. Jeg savner mig. Og det er en enormt smertefuld følelse. Som måske er svær at forstå?! Men voldsom! Voldsomt voldsom," lyder det fra Esben Dalgaard.

I sit opslag fortæller han, at han ikke gør sig nogen forhåbninger om, at han kan vende 100 procent tilbage til udgangspunktet. Det vil ikke være muligt for ham med det, som han nu har med sig i bagagen.

Læs også

Vedtaget: Nu bliver det lovpligtigt at være vaccineret

 

 

Dagens Gossip