EU-ministre er enige: Fra dette årstal er det slut med fossile biler

Foto: Shutterstock

Fossile biler hører snart fortiden til.

Selvom medierne og borgernes opmærksomhed på det seneste har været rettet mod krigen i Ukraine og den stigende coronasmitte, så er klimakrisen fortsat et stort problem. 

Jordens skræntende 'helbred' er nemlig ikke blevet forbedret, blot fordi fokus er fjernet, og det er EU's ministre udemærket klar over. 

Læs også

EU-ændring fører til nyt forbud i Danmark: Træder i kraft fredag

Derfor er samtlige EU-landes ministre nu blevet enige om en lovgivningspakke på klimaområdet, som vil føre til enorme ændringer; også i Danmark. 

Lovgivningspakken skal ifølge TV2 først forhandles i Europa-Parlamentet, men hvis den bliver vedtaget, vil danskerne - og alle andre EU-borgere - snart miste muligheden for at købe nye fossile biler; dvs. biler, som kører på for eksempel diesel eller benzin fremfor for eksempel el. 

Ét af punkterne i lovgivningspakken lyder nemlig på, at salget af nye fossile biler i EU skal stoppes inden 2035. 

Den nyhed kommer nogenlunde samtidig med, at Københavns Kommune har meldt ud, at 5.000 almindelige parkeringspladser i kommunen bliver lavet om til henholdsvis 4.100 pladser med ladestander reserveret til el-biler og 900 pladser reserveret til delebiler. 

Denne beslutning vil naturligvis gøre livet surt for ejere af fossile biler i København, men er ifølge den socialdemokratiske overborgmester en nødvendighed.

Læs også

Tragisk arbejdsulykke i Nordhavn: Mand klemt til døde under betonelement

 

 

 

 

 

Dagens Gossip