Få danskere kender sandheden: Her er Jonas Vingegaards nye hemmelige våben

03/11/2023 09:59

Emil Martesen

Indland
Foto: Cesar Manso/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Cesar Manso/AFP/Ritzau Scanpix
Jonas Vingegaard og det hollandske mandskab tager andre metoder i brug.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard har efterhånden bidt sig fast på alle danskernes læber med hans intet mindre end fantastiske præstationer i cykelsadlen.

De seneste to år har den ydmyge Glyngøre-dreng nemlig sat alle konkurrenterne til vægs og cementeret, at han er blandt de allerbedste klatrere i bjergene.

Og senest, da det spanske etapeløb, Vuelta a Espana, løb af stablen, viste den danske cykelstjerne også prøver på, at han også besidder evnerne til gøre en forskel for sine holdkammerater.

Her agerede han nemlig hjælperytter for sin amerikanske holdkammerat, Sepp Kuss, der endte øverst på podiet i årets tredje og sidste Grand Tour.

Men selvom Jonas Vingegaard gang på gang viser, at han hører til blandt den absolutte top, så er der stadig nogle knapper, der kan skrues på.

Især i en sport som cykling, hvor marginaler kan være forskellen på sejr og nederlag.

Og i den forbindelse løfter det hollandske cykelmandskab Jumbo-Visma nu sløret for, at de skærper disse marginaler ved at hente ekstern ekspertise ind.

Den danske Tour de France-vinder kan forvente at modtage dugfriske perspektiver i sin træning, da holdet har indledt et samarbejde med Jacco Verhaeren, en hollandsk svømmetræner og nuværende direktør for det franske svømmelandshold.

Jacco Verhaeren, der er anerkendt for sin rolle i at føre svømmere som Pieter van den Hoogenband og Inge de Bruijn til olympisk guld, vil fungere som konsulent for cykelholdet.

Det skriver B.T.

Men denne tværsportslige brobygning er ikke en permanent foranstaltning. Jacco Verhaeren understreger, at hans primære ansvar forbliver hos svømmelandsholdet, især med tanke på de kommende olympiske lege.

Samarbejdet med Jumbo-Visma er på mange måder indledt som et 'beskedent samarbejde' med håb om, at det kan udvikle sig yderligere.

Det løfter Jumbo-Vismas sportsdirektør, Merijn Zeeman sløret for.

Og for Jonas Vingegaard og hans holdkammerater kan Jacco Verhaerens indflydelse være det hemmelige våben, der giver dem en kant i de kommende løb.