Familie får uventet besøg i sommerhus: Pludselig stod den der

Foto: Shutterstock.com

En familie blev meget overraskede, da de pludselig fik besøg i deres have.

Det var moren, som spottede ulven, da den gik rundt foran familiens køkkenvindue.

Læs også

Mette Frederiksen vil udvide anden fase af genåbningen

Det skriver BT

En helt almindelig morgen

På denne helt almindelige morgen, hvor familiefaren Rune arbejdede hjemmefra og sad med høretelefoner på mens børnene spiste müsli og Lisa, børnenes mor, var i gang med at rydde op i køkkenet.

Da hun kastede et blik ud af køkkenvinduet, fik hun øje på det store dyr, som stod helt stille kun 10-15 meter fra huset.

Familiens hunde var i haven

Lisa var noget bange over at se det store dyr, og hun gik om til bagdøren for at kalde familiens hunde ind i huset. Rune tog høretelefonerne af tidsnok til at høre sin 5-årige datter spørger:

”Hvad er det, mor?” Og til hans store forundring svarede hun.

”Det er en ulv.”

Læs også

Partier vil have grænsen åbnet i morgen

Børnene leger ikke i haven længere

På grund af corona-nedlukningen har familien valgt at flytte op i sommerhuset og de ser tit rådyr udenfor deres vinduer, men de har aldrig set en ulv på grunden.

Før i tiden har parrets børn leget frit i haven og området, hvor sommerhuset ligger. Der er både en sandkasse og flere gode klatretræer. Men siden onsdag d. 6. maj har børnene ikke længere opholdt sig alene udenfor.

”Ulven er overhovedet ikke sky. Den står 10-15 meter fra den åbne dør og kigger på os. Den vender sig langsomt om uden at vende ørerne bagud, og så går den meget langsomt væk,” fortæller Rune, som understreger at det netop var ulvens reaktion der bekymrede ham.

Til B.T. fortæller han, at det ikke er sådan man ønsker en ulv skal reagere. Han havde håbet, at den ville løbe væk og være bange for mennesker.

Flere familier har haft besøg

I området, hvor familiens sommerhus ligger, bor der lige nu flere familier med børn. En af de andre familier har også haft besøg af ulven.

Marc Bæk Nielsen har også fortalt B.T. at han og hans familie også fik besøg af ulven d. 6. maj, da de spiste morgenmad.

Han bliver kaldt Wolfgang

Ulven som begge familier ar spottet, er formentlig en enlig hanulv, som af forskere kaldes 'GW781m'. De lokale sommerhusejere har dog givet den, det noget mere mundrette navn Wolfgang. Rune er dog ikke tryg ved at ulven strejfer omkring – selvom den har fået et mere mundret navn.

Forskere har tidligere meldt ud, at der kun er en utrolig lille sandsynlighed for, at en ulv vælger at angribe et menneske. Men den risiko vil Rune ikke løbe.

 ”Jeg kan mærke i min krop, at jeg ikke længere tør lade børnene lege uden for vores sommerhus. Hvad sker der den dag, der sidder et barn i en sandkasse med en is, og ulven kommer forbi?” fortæller han.

Ændret holdning til ulvedebatten

Mødet mellem Rune og Wolfgang, har fået ham til at ændre sin holdning til ulvedebatten.

Han fortæller at han efter oplevelsen ikke længer mener, at ulve hører til i Danmark. Han uddyber dog at det ikke er fordi han ønsker at ulven skal skydes, men at han gerne vil have emnet op til debat.

Han peger på, at de i Norge har afgrænsede områder til Ulve, men at Danmark desværre er for lille et land til at noget lignende kan lade sig gøre. 

Læs også

På trods af corona: Butikkerne skal gøre det

 

 

Dagens Gossip