Familien fra Bryggen-stjerne taler ud: Blev voldtaget af sin bedste ven

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Nu taler hun ud om den forfærdelige episode, hvor hendes bedste ven voldtog hende.

Det var hendes bedste ven der voldtog hende - og det fik store konsekvenser for resten af hendes liv.

Hele Danmark lærte Didde Skjelmose at kende, da Familien fra Bryggen begyndte at rulle over skærmen. Hun er bedste veninder med Linse og har derfor i mange år været en del af familiens stabadser.

Læs også

Annette Heick om slik i øret af Frank Jensen: Derfor sagde jeg det højt

Sammen med forfatter Michael Holbek har Linse og Didde skrevet bogen 'Linse og Didde - Møgkællinger har det sjovere'. Det er i bogen at Didde fortæller om voldtægten, der fandt sted da hun var 19 år. 

Det skriver B.T. 

Det var Diddes bedste ven der voldtog hende. 

Didde havde længe været forelsket i hende - men kærligheden var ikke gengældt. I stedet udviklede deres relation sig til et tæt venskab, der næsten mindede om et søskende forhold.

Vennen flyttede ind hos Didde i en periode og det var her voldtægten skete. De sov begge i Diddes seng - og det havde de gjort mange gange før.

En aften kom vennen hjem fra en fest og her gik det galt. 

Lod som om hun sov 

"Jeg troede, han var faldet i søvn, da han pludselig kravlede helt op bag ved mig og stak den ind i mig bagfra. Det føltes helt forkert, jeg frøs fuldstændig og blev totalt stiv i kroppen. Jeg tænkte: 'Det her sker bare ikke for mig!' Eller også tænkte jeg slet ikke, jeg husker det faktisk ikke. Jeg var totalt i chok. Det eneste, jeg kunne finde ud af, var at lade, som om jeg sov, mens det skete," fortæller Didde. 

Dagen efter talte de ikke om det. Natten efter tog Didde pyjamasbukser på - men der skete det samme igen. Didde fortæller at hun igen lod som om hun sov - og selv den dag i dag når hun fortæller om det, krummer hendes mave sig helt sammen. 

Længe efter bebrejdede Didde sog selv, fordi hun ikke havde sagt fra. Voldtægten ødelagde også hendes forhold til sex, pludselig var sex noget man gjorde for andre.

Didde fandt ud af, at hun var blevet gravid under overgrebet. Hun besluttede sig for at få en abort. Både fordi hun på den måde selv tog magten tilbage ved at bestemme - og fordi hun frygtede ikke at være en god mor i pressede situationer. 

Desuden konfronterede Didde her hendes 'ven' og han hævdede - grædende - at han elskede hende.

Det eskalerede og i flere år efter chikanerede han Didde og udøvede psykisk vold mod hende. 

Og faktisk var det sådan hun mødte Linse. For vennens terror fik hende til at opsøge en 'rockertype' der kunne passe på hende - og i dette miljø stødte hun på Linse. 

Droppede drømmen om børn og familie 

I dag har er de to stadig venner.

Senere har overgrebsmanden skrevet til Didde, at han har dårlig samvittighed over hvad der skete dengang og at han har frarøvet hende lysten til at få børn.

Selv fortæller Didde, at hun ikke ser sig selv som et offer i dag. Men at episoden helt sikkert har ændret hendes liv og drømmen om at få familie og børn.

Hun fortæller også, at hun altid har higet efter kærlighd - og derfor har hun de gange hun har været gravid, endt med at bekymre sig om, hvorvidt manden ville elske barnet højere end hende. Selv mener hun, at der derfor måske er en dybere grund til at hun aldrig har fået børn.

I maj måned kunne Familien fra Bryggen-holdet afsløre, at de holder pause fra programmet. 

”Jeg har elsket hvert et sekund af de 10 år, vi har optaget Familien fra Bryggen. Vi har grinet rigtig meget; vi har taget pis på hinanden, vi har også grædt - i det hele taget har vi underholdt, mens vi på samme tid har levet vores liv. Det har været mig en ære, og jeg er fuld af taknemlighed over for vores mange trofaste seere, som har fulgt os i tykt og tyndt. Vi har brug for en pause nu; det er ikke uden konflikter at optage sammen som en familie i 10 år, og vi har brug for ‘os tid’ nu. Så, absolut med en klump i halsen, siger jeg tak for denne gang”, lød det dengang fra Linse Kessler. 

Om der kommer mere Familien fra Bryggen må fremtiden vise.

Læs også

Brudgom prøver at drukne sig selv, efter han ser sin 'grimme brud' for første gang

 

 

Dagens Gossip