Fandt 34 marsvin i en hæk: På vej til Brande Internat skete der to små mirakler

Tre af de overlevende marsvin / Foto: Dyrenes Beskyttelse

I slutningen af september rykkede frivillige fra Dyrenes Beskyttelse ud til en på samme tid trist og smuk sag om 34 marsvin, der var blevet efterladt i en hæk.

Det sker desværre alt for ofte, at marsvin, katte, kaniner og lignende kæledyr bliver fundet i papkasser, på rastepladser og andre steder, hvor de slet ikke hører hjemme. 

Her er de for det meste blevet efterladt af ejere, som ikke har evnet eller haft råd til at tage sig af dem. 

Læs også

Nyt tiltag: Norsk politi skal udstyres med såkaldte 'smitteposer'

Nogle gange afgår dyrene ved døden på grund af stress, sult, tørst, kulde eller lignende, og andre gange når forbipasserende og frivillige fra organisationer som Dyrenes Beskyttelse heldigvis at redde de stakkels dyr. 

I slutningen af september skete begge dele.

Her blev 34 marsvin nemlig fundet i en hæk, og det var kun nogle af dem der klarede den. 

Men på vej til internatet skete der noget uventet. 

Måtte gøre holdt

I et opslag, som Dyrenes Beskyttelse har lavet på Facebook, kan man læse en på samme tid trist og smuk historie om 34 marsvin. 

Historien er trist, fordi den omhandler 34 marsvin, der blev fundet i en hæk en kold septemberdag, hvor de bævrede af kulde, og fordi nogle af de små pelsklumper desværre ikke overlevede. 

Historien er dog også smuk, fordi en stor del af de små dyr overlevede takket være Dyrenes Beskyttelses frivillige kredsassistent, Winnie, men også fordi der skete noget fantastisk på vej tilbage til Brande Internat. 

Her måtte Winnie nemlig gøre holdt, da hele to af marsvinene pludselig gik i fødsel. 

"Efter et par timers arbejde lykkedes det dog at indfange alle de overlevende marsvin, som skulle transporteres til Brande Internat. Transporten forløb dog ikke uden stop, da to af marsvinene pludselig gik i fødsel, og flere små par øjne så dagens lys," kan man således læse i opslaget, som kan læses i sin fulde længde herunder:

Hvis du vil læse mere om den usædvanlige historie, kan du gøre det på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside ved at trykke her

Læs også

Sådan så virkeligheden ud i 2020: Ligner en dommedagsfilm

 

 

 

Dagens Gossip