Flere banker ramt af nedbrud

Foto: Shutterstock.com

Hele 8 danske banker er lige nu ramt af et nedbrud, da der er problemer med deres IT-systemer.

Kunder af den danske bank Sydbank kan lige nu ikke komme ind på bankens hjemmeside, da banken er ramt af et nedbrud. Nedbruddet skyldes dog et nedbrud hos Bankdata, som står for Sydbanks IT-systemer.

- Vores hjemmeside er nede, det har den været i halvanden times tid, oplyser Sydbanks kommunikationsafdeling til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Vi har vores it-folk til at arbejde på sagen for at få siden op at køre igen, men vi er faktisk ikke klar over, hvad nedbruddet skyldes.

Banken oplever ikke et nedbrud på andet end hjemmesiden, og derfor påvirker det ikke driften af bankens app. Kunder kan derfor stadig, som de plejer, gøre brug af Sydbank-appen til at tjekke saldo, bruge betalingskort og mobilbank til transaktioner og overførsler.

Det er dog ikke kun Sydbank, som er ramt af nedbrud. Det gør sig også gældende hos syv andre banker, som ligeledes har deres drift af IT-systemer udliciteret til Bankdata.

De andre syv banker omfatter Djurslands Bank, Jyske Bank, Kreditbanken, Nordfyns Bank, Ringkjøbing Landbobank, Skjern Bank og Sparekassen Sjælland-Fyn.

Læs også

Silas Holst i sorg: Har mistet sin far

 

Dagens Gossip