Flere danske børn indlagt med coronavirus

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Statens Serum Institut har netop frigivet en ny rapport, hvor de beretter om antallet af smittede og indlagte børn i Danmark.

En ny rapport fra Statens Serum Institut bekræfter, at færre børn end voksne bliver smittet, og at børn bliver mildere ramt.

Det er nemlig kun en lille andel af børn, der udgør de bekræftede smittetilfælde med coronavirus, og når de bliver smittet, så bliver de typisk mildere ramt end voksne.

Læs også

Mand ville refundere 4.500 toiletruller og 150 liter håndsprit: ‘Glem det!’

Ifølge den nye rapport fra Statens Serum Institut, så har der i alt været indlagt 1.610 personer med coronavirus-smitte. Ud af dette tal har 16 af dem været børn.

Så gamle er de

Selvom de færreste forældre ønsker at se deres børn blive indlagt, så kan de glæde sig over, at børnene ikke har været særligt hårdt ramt, hvert fald ikke i en grad, hvor de havde behov for intensiv behandling.

Ni ud af de 16 børn var også kun indlagt i kortere varighed, hvilket typisk vil sige i få timer eller dage. Alle 16 blev udskrevet senest 10 dage efter indlæggelse. Sådan lyder det i rapporten fra Statens Serum institut.

Foruden de indlagte børn i Danmark, så har 175 børn under 18 år været bekræftet smittet med coronavirus i Danmark.

Omkring halvdelen af de 175 smittede var teenagere, mens 18 % var under to år, og 15 % var mellem syv og ni år.

Rapporten fra Statens Serum Institut falder på et vigtigt tidspunkt, da Danmark netop er begyndt at åbne op for de mindste børn igen. Det vides nemlig endnu ikke om, hvorvidt børnene sprede smitten lige så let som voksne, og det er ret vigtigt at finde ud af.

“Det er vist, at børn smittes på lige fod som voksne i familier. Men det er endnu uvist, i hvilken grad mildt syge og asymptomatiske børn er med til at sprede Covid-19 i samfundet. Her er der brug for flere studier”, siger Tyra Grove Krause fra Statens Serum Institut.

6.681 danskere er blevet bekræftet smittet med coronavirus ud af de i alt 77.712 testede.

Læs også

Læge kritiserer Lægemiddelstyrelsen: Grådighed blokerer for mulig corona-kur

 

 

Dagens Gossip