Fødevarestyrelsen advarer: Pas på corona, når du laver mad

Skrevet af Henrik R

20/03/2020
Foto: Klaus Bo/Ritzau Scanpix
Foto: Klaus Bo/Ritzau Scanpix
Selvom du er hjemme i dit eget hjem, skal du fortsat passe på coronavirus, når du tilbereder mad.

Mest læste i dag

Stort set alle danskere får i disse dage besked på, at de skal blive hjemme. Hjemme er man nemlig sikker mod coronasmitten, da man ikke går og er i kontakt med mange mennesker i løbet af sin dag.

De fleste danskere er der dog alligevel nødt til at forlade hjemmet, når de skal handle dagligvarer ind, og det er særligt her, at vi skal passe på.

Fødevarestyrelsen har udsendt fem gode råd til danskerne, hvor man særligt bør være opmærksom, når man kommer hjem fra sin indkøbstur igen.

Disse råd bør du følge

De seneste råd og retningslinjer skal være med til, at coronasmitten i Danmark mindskes. Hvis det er muligt, så opfordres der særligt til, at man foretager sine indkøb på nettet, så man helt undgår kontakt med andre mennesker.

“Hvis alle følger fem gode råd, når vi handler dagligvarer, så kan vi sammen forhindre, at coronavirus spreder sig. Du kan både mindske risikoen for selv at blive smittet, og for at smitte andre med corona, hvis du følger fem råd, når du handler." lyder det fra fødevarestyrelsen.
 

  1. Hold afstand til andre og begræns fysisk kontakt
    Undgå fx smagsprøver, hvor du står tæt på andre, eller vent til det bliver din tur til at tage en vare. Du kan også begrænse kontakten til andre ved at handle på tidspunkter, hvor der ikke er mange andre i supermarkedet eller lade børnene blive derhjemme og tage alene på indkøb.
     

  2. Hvis du har hoste, let feber eller forkølelse, så bliv hjemme, indtil du er rask
    Undersøg i stedet, om andre kan hjælpe med dine indkøb, eller få madvarerne leveret.
     

  3. Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit
    Tag fx en håndsprit med i bilen eller tasken.
     

  4. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
    Undlad også så vidt muligt at røre dig i ansigtet, hvis du har rørt ved andet, og ikke har sprittet hænderne af inden.
     

  5. Hold en god hygiejne i køkkenet, når du tilbereder din indkøbte mad
    Skyl fx frugt og grønt, vask hænder regelmæssigt og hold rå og spiseklar mad adskilt.