Fødevarestyrelsen tilbagekalder ris: Sundhedsmæssig risiko

Foto: Shutterstock.com

Fødevarestyrelsen har tilbagekaldt flere poser med ris, da der kan være en sundhedsmæssig risiko forbundet i at spise dem.

I løbet af den seneste uges tid, har de danske butikker i den grad kunne mærke en øget omsætning, særligt onsdag den 11. marts, hvor statsminister Mette Frederiksen lukkede store dele af landet ned.

Nu må man dog håbe på, at mange af de danskere der købte lidt ekstra, ikke har købt masser af ris, for så er de absolut ingenting værd.

Læs også

Advarsel: Det her må du ikke tage, hvis du har de mindste symptomer på coronavirus

Fødevarestyrelsen har netop tilbagekaldt en stor mængde ris, da de indeholder et for højt indhold af pesticiderne (buprofezin og tricyclazol) og indtager man det, kan man udsætte sig selv for en sundhedsmæssig risiko.

Det er disse ris

Ifølge fødevarestyrelsen er der tale om Gold Sun Basmati Ris, der er solgt i Lidl-butikker over hele landet.

Hvis du har købt en pose ris fra Lidl, bør du undersøge, om det er en af de tilbagekaldte poser, du har fået fat i. Du kan se det, hvis du kigger på bedst før datoen, hvor der står 31/12/2021.

Der er tale om poser der indeholder 1 kilo ris.

Hvis du har købt en af poserne, opfordres du af fødevarestyrelsen til at levere posen tilbage til butikken eller kassere dem i dit hjem. Du bør ikke indtage dem.

Læs også

Her bor de smittede danskere med coronavirus

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip