Før stor festdag: Gymnasier beder forældre om hjælp

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

En stor festdag medfører normalt nogle problemer med for alkohol blandt de nye elever. Nu skal forældrene hjælpe til.

I dag er vejret rigtig sommervejr. Det er heldigt, for i dag er også dagen hvor rigtig mange nye gymnasieelever mødes til den såkaldte puttefest i Dyrehaven i Klampenborg.

Det er en fest, som i de seneste år har mødt stor kritik fra flere kanter. Dels bliver mange af de unge mennesker meget fulde, og derudover efterlades der meget skrald i den flotte natur.

Læs også

Folk udvandrede fra biografsalen: Nu er scenen blevet til årtiets måske klammeste filmplakat

Det får nu flere gymnasier til at bede de nye elevers forældre om hjælp. Man vil simpelthen gerne have dem til at snakke med deres børn omkring indtag af alkohol.

- Vi opfordrer til, at forældre tager en snak med deres børn om alkoholindtaget. Hvad man drikker, hvor meget, og hvordan man gør det. Og så er der nogle gymnasier, der forsøger at holde nogle alkoholfri arrangementer, så man prøver at holde på eleverne på den måde, siger Henrik Nevers, formand for foreningen Danske Gymnasier til TV 2.

Over årene har der som sagt været flere eksempler på, at unge har drukket sig meget fulde og er kommet til skade, og at der er blevet efterladt store mængder skrald i Dyrehaven.

Foruden opfordringen til forældrene, så har flere gymnasier også talt med de ældre elever, der tager imod de nye, for at gøre det klart, at det er i orden at sige fra over for alkohol og andre ritualer i introugen

- Vi kan godt forstå, at man har lyst til at samle sig. Men vi ser jo også nogle problemer med det. I yderste konsekvens kan der være livsfare, men også mindre ting som gruppepres, at man får drukket for meget og får uønsket seksuel opmærksomhed. Så vi kan godt være lidt nervøse for, at nogle får dårlige oplevelser, siger Henrik Nevers.

Læs også

Kvinde har barberet sig to gange om dagen i 10 år: Nu lader hun skægget gro

 

Dagens Gossip