Føreren af bilen vil give lastbilen bagved en lærestreg - men han bliver øjeblikkeligt straffet

En videooptagelse illustrerer, hvordan flere bilister har lidt for travlt med at opdrage på andre i trafikken.

Adskillige bilister har det med at ’opdrage’ på deres medbilister, hvis der ikke bliver kørt, som de ønsker.

Det kan dog være en dum idé at begynde at belære andre i trafikken om, hvad der er rigtig og forkert – også selvom du føler, at du har både retten og loven på din side.

Det viser en trafikvideo fra Norge optaget 14. januar af en lastbilchauffør.

Under en køreturen oplever chaufføren nemlig adskillelige gange, hvordan flere bilister opfører sig uforsvarligt, fordi de mener, at det er lastbilen, der ikke kører, som man bør.

Først ses en bil flette forkert ind foran lastbilen i den tro, at det er lastbilchaufføren, der begår en fejl. Det resulterer i, at lastbilen både bliver dyttet og blinket af i vrede.

Senere ser vi, hvordan en arrig bilist i en Mini Cooper først overhaler lastbilen ved dobbelt spærrelinje – altså en ulovlig handling – og umiddelbart efter, hvordan bilisten føler, at han skal give lastbilen en lærestreg. Denne lektion ender dog helt galt for bilisten.

Læs også

Har stjålet 16 dankort i nattelivet: Hvem er denne mand?

For ikke mange øjeblikke efter, at trafikanten i Mini Cooper’en har foretaget den ulovlige overhaling, mener han oven i købet, at det er hans opgave at bremse hårdt op for at opdrage på lastbilchaufførens kørsel.  

Men denne manøvre er ulovlig og ikke mindst farlig. Det ses i næste nu, da lastbilen ikke kan nå at bremse og derfor brager op i bagenden på bilen.

Episoden fik efterfølgende et retsligt efterspil. I retten forklarede bilisten, at han følte, at lastbilchaufføren kørte uforsvaligt, men det endte med at blive den lidt for hurtige bilist, der blev dømt som den skyldige part.

Han modtog nemlig en bøde samt en frakendelse af kørerkortet i 11 måneder.

Øverst i artiklen kan du se den tankevækkende video.

For flere lignende artikler besøg vores daglige politirapport.

 

 

Dagens Gossip