Folk raser over dansk zoo: Har aflivet to raske bjørne

Arkivfoto / Shutterstock

Onsdag meddelte Aalborg Zoo, at man har været nødt til at aflive to brunbjørne.

Onsdag meddelte Aalborg Zoo, at man har været nødt til at aflive to brunbjørne, dels fordi bjørnene var gamle og deres plads samtidigt var blevet for trang og ikke længere tidssvarende. 

De to bjørne var 20 og 21 år gamle, og derfor blev det vurderet, at det ville være vanskeligt at finde et nyt hjem til dem. I stedet skal de nu bruges til forskning, skriver Aalborg Zoo på Facebook. 

I ovenstående Facebook-opslag forklarer Aalborg Zoo, at man ikke vurderede andre muligheder, end at aflive de to brunbjørne. 

'Grundet brunbjørnenes alder på hhv. 20 og 21 år, har vi af dyrevelfærdsmæssige årsager besluttet ikke at sende dem til en anden zoologisk have. Endvidere ved vi, at efterspørgslen på gamle og ikke-ynglende bjørne er meget lille. Europæisk brunbjørn bliver stambogført og overvåget af organisationen EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) og at sende et ikke-avlsdygtigt par til en anden zoologisk have ville optage pladsen for ellers genetiske vigtige og ynglende dyr. Det ville alene af den grund ikke give mening, at forsøge at finde en ny Zoo til brunbjørnene,' skriver Aalborg Zoo. 

Læs også

Millionær tilbød julehjælp til danskerne: Han rystet over reaktionerne

Men det er langfra alle, der er enge i beslutningen om at aflive de to bjørne. Det fremgår klart på Facebook, hvor flere brugere raser. 

- Det forstår jeg ikke skulle være nødvendigt, nu har de boet der i 20 år, hvorfor kunne man ikke bare lade dem være og så ikke få nye bjørne når de gamle var afgået ved døden, skriver Bettina Brix Kronborg Jakobsen 

Mens Jesper Hededam skriver: 

- Så man afliver simpelthen dyr fordi de er besværlige, for deres eget "bedste". Gad vide hvordan Verden ville se ud hvis vi havde samme syn på gamle og syge mennesker.

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

En tredje skriver: 

- FLOT i kunne “bruge” deres lig til noget, nu når deres liv er INTET værd. Så dét er takken for at have været til skue for alles underholdning i mere end 20 år, hvor i har tjent godt på dem og bestemt over alt ved deres færden, skriver Bella Lykkegaard Donbæk . 

Mens Mette Koustrup blot konstaterer:  

- Føj.. sætter aldrig mine ben hos jer

Men der er dog også dem, som bakker Aalborg Zoo op i beslutningen om at aflive de to brunbjørne. 

Det er langtfra første gang en zoologisk kommer i modvind efter at have aflivet et dyr. I 2014 var det Københavns Zoo efter aflivningen af giraffen Marius.

Mogens faldt i søvn i toget efter julefrokost: Dagen efter ringede uventet gæst på døren

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip