Fordobler prisen på gas: Vi er kede af det

Foto: Shutterstock

Norlys' kunder kan i øjeblikket se den kommende regning være dobbelt så høj som normalt.

2022 har ikke været et godt år rent økonomisk for de danske husstande. Priserne på alt fra fødevarer til energi er tårnhøje lige nu. Og hvis man er kunde hos energiselskabet Norlys, så får man også lov til at betale yderligere i den kommende tid.

For i disse dage modtager en del af Norlys’ gaskunder acontoopkrævninger for den næste afregningsperiode. Her er prisen pr. m3 gas 23,24 kroner, mens prisen ‘kun’ var 11,06 kroner i den seneste acontoperiode, som Norlys har udsendt.

Læs også

Par vækker hel gade med lagengymnastik: Så overrasker naboen dem

Der er altså tale om en fordobling af prisen, hvilket selvsagt er et ganske stort spring.

- Gasprisen sætter i øjeblikket rekord på rekord, og det er virkelig kedelige rekorder. De høje priser skyldes flere ting. Udbuddet af gas er faldet drastisk, blandt andet fordi Europa lige nu kun får en fjerdedel af den gas fra Rusland, som vi fik på samme tidspunkt sidste år, siger Christian Ruhe, der er kommerciel direktør i Norlys’ energiforretning i en pressemeddelelse.

Dertil kommer de usikkerheder, som krigen i Ukraine medfører. Markederne frygter, at Rusland lukker helt for gassen, hvilket vil få prisen på gas til at stige yderligere.

For Norlys’ kunder betyder den højere acontopris i gennemsnit en merudgift på omkring 3.800 kroner for acontoperioden, der dækker cirka en fjerdedel af det årlige gasforbrug. Det er 1266 kroner i måneden.

- Mange forbrugere er i forvejen pressede over de stigende priser, og derfor er vi også kede af, at vi er nødt til at sende væsentligt højere regninger ud til vores kunder. Den gaspris, vi opkræver af kunderne, afspejler den pris, som vi kan indkøbe gassen til. Selvom kunderne oplever stigende gaspriser, betyder det altså ikke, at vores energiforretning tjener flere penge på gassen, siger Christian Ruhe.

Læs også

DMI udsender ny kategori 2-varsel

 

Dagens Gossip