Forslag: Forbyd al rygning nær sygehuse og hospitaler

Foto: Polfoto

Det er i forvejen forbudt at ryge på sygehuse og hospitaler, men nu foreslår Danske Regioners formand, at man heller ikke må ryge udenfor landets behandlingssteder.

Det skal være helt slut med at ryge i nærheden af landets sygehuse.

Sådan lyder det i et nyt forsalg fra Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), der vil slukke cigaretten for alle, der befinder sig på en sygehusgrund. Det skriver Mandag Morgen.

Som reglerne er nu, så er det i forvejen ikke tilladt at ryge på landets sygehuse - hverken inden- eller udenfor. I hvert fald ikke som udgangspunkt.

Dog tillader mange sygehuse som Rigshospitalet, Aarhus Universitetshospital og Herlev, at patienter og pårørende kan ryge i udendørs rygebokse.

Denne mulighed skal dog sløjfes helt, hvis det står til Bent Hansen.

Læs også

Jarlov vil give børn fri på dronningens fødselsdag i stedet for 1. maj: ’ Vigtigere end socialistisk øldrikning’

- Hvis vi skal have en forbedret sundhedstilstand, skal det være mere besværligt at ryge, og det skal være dyrt. Jeg var for nylig på Skejby. Lige uden for hoveddøren står der en kabine, hvor folk kan ryge. Det skal længere væk. Det er provokerende. Specielt på et sygehus, lyder det fra formanden, der ikke mener, at man bør tage specielt hensyn til de besøgende eller personalet.

- Jeg kender godt alle argumenterne om, at folk har bøvl nok, når de er syge. Men i forhold til personale, besøgende og alle mulige andre er det lidt provokerende, at vi stadig mener, at det ikke må være for besværligt at kunne ryge, siger Bent Hansen til Mandag Morgen.

Han er udmærket klar over, at reglerne flere steder står på klem for, at rygning udenfor er acceptabelt, men mener også, at tiden nu er moden til, at der sker ændringer på området.

Han understreger dog, at forslaget står for hans egen regning og ikke er vedtaget af bestyrelsen i Danske Regioner.

Læs også: Mand fik slem hudinfektion, efter han badede barfodet i fitnesscentret