Forslag: Mundbind i butikker skal ikke gælde disse danskere

Foto: Shutterstock.com

Formanden fra HK Handel kommer med et forslag, efter at regeringen i dag har meldt ud, at de vil forsøge at genindføre mundbind i blandt andet detailhandel.

Hos HK Handel er der ikke brok over, at der er udsigt til at blive genindført mundbind i detailhandlen, men de har dog en anke, som de håber at regeringen vil lytte til.

Formanden, Mette Høgh, fortæller nemlig i en pressemeddelelse, at de gerne ser, at kravet om mundbind i detailhandlen kun skal gælde for de handlende, og dermed ikke de ansatte i butikkerne.

Læs også

Datter så far kollapse og ringede efter hjælp: Blev anholdt for at have gjort dette under opkaldet

Hun mener nemlig, at det er rigtig hårdt for de ansatte, at de skal bære mundbind dagen lang.

"Vi byder det velkomment, hvis kunder nu skal have mundbind på i butikkerne. Vi ser også med bekymring på de stigende smittetal særligt i en tid, hvor vi går en travl shoppeperiode i møde med Black Friday og julehandel. Vi vil dog være kede af, hvis kravet om mundbind også skal omfatte butiksansatte, da det er meget indgribende i deres arbejdsdag at skulle have mundbind på en hel dag, og det går selvfølgelig udover deres arbejdsmiljø," fortæller hun i en pressemeddelelse fra HK Handel, der fortsættes:

"Om få dage kan arbejdsgivere kræve at se et gyldigt coronapas hos deres ansatte, og derfor vil der på denne måde være en mulighed for sikre, at det ikke er hos de ansatte, at smitten får lov til rase. Hvis kunderne så samtidig har mundbind på, så bliver der taget et fælles ansvar for at mindske risiko for smitte," lyder det fra Mette Høgh.

Hvad er din holdning til, at ansatte kan fritages fra mundbindsreglen i detailhandlen?

Læs også

DMI melder ud: Markant vejrskifte på vej