Forsvarsadvokater er overraskede over tiltale: 'Tror ikke, at Peter Madsen får livstid'

Arkivfoto: Peter Madsen.

Flere forsvarsadvokater forventer ikke, at Peter Madsen bliver dømt til livstid.

Anklagemyndigheden rejste tirsdag tiltale i ubådssagen mod Peter Madsen.

Her kom det frem, den 46-årige Peter Madsen vil blive tiltalt for drab, usømmelig omgang med lig og andet seksuelt forhold end samleje mod den kvindelig journalist Kim Wall.

- Peter Madsen er i dag blevet tiltalt for drab. Ifølge anklageskriftet er drabet sket efter forudgående planlægning og forberedelse. Ifølge anklageskriftet er drabsmåden ukendt, men drabet kan være sket ved halsoverskæring eller kvælning. Der er samtidig rejst tiltale for andet seksuelt forhold end samleje af særlig farlig karakter og for partering, skrev Københavns Politi.

Anklagemyndigheden kræver nu Peter Madsen idømt fængsel på livstid.

Læs også

Politiet bekræfter: Den døde kvinde er forsvundne Janne

Men flere forsvarsadvokater er efterfølgende overraskede over tiltalen mod Peter Madsen - de forventer ikke, at han bliver dømt til livstid, skriver BT.

- Det er usædvanligt. Det overrasker mig, at de allerede går efter det nu. Det gives normalt kun, hvis man har slået flere ihjel eller er blevet dømt for noget tilsvarende tidligere. Det må skyldes noget, der står i mentalerklæringen, siger Henrik Stagetorn til BT, samtidigt med han dog oplyser,  at han ikke kender specifikt til sagen.

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Han bakkes Mette Grith Stage, som mener, at anklageren formentlig går efter livstid på grund af det særlige bestialske ved drabet. 

- Personligt tror jeg ikke, han får livstid, nærmere 14 - 16 år, hvis han bliver dømt. Men det er en sag, der er rimelig bestialsk, og der er sædelighedskriminalitet inde over og usømmelig omgang med lig. Ved at anklageren kræver livstid stilles byretten fuldstændig frit i forhold til strafniveauet og der er ikke nogen øvre barre på 16 år, fortæller hun til BT. 

Peter Madsen er i øjeblikket varetægtsfængslet med frist til den 7. februar 2018. Herefter vil anklagemyndigheden begære Peter Madsen fængslet frem til dom.

Retssagen mod ham starter den 8. marts 2018. Der forventes dom i sagen den 25. april.

Mand kørt ned efter voldsomt hjemmerøveri

 

Dagens Gossip