Fra i morgen bliver vaccine testet på mennesker

Foto: Shutterstock.com

Allerede fra i morgen torsdag vil en vacinne blive testet på mennesker, der har meldt sig på som forsøgskaniner.

I hele verden går folk og venter på, at der kommer en vaccine mod coronavirussen. Det vil nemlig betyde, at det meste af samfundet igen vil kunne åbne op uden de store kvaler.

Det forventes dog fortsat, at der går knap et halvt år før, at der kommer en vaccine på markedet, da disse først skal testes af en lang række mennesker, før man kan vurdere om det er effektivt, og om der er bivirkninger.

Læs også

Gratis håndsprit til mange tusinde danskere

Nu tyder det dog på, at vi er et skridt tættere på vaccinen, da en vaccine udviklet på det prestigefyldte Oxford University, er klar til at blive testet på mennesker.

Det er den britiske sundhedsminister Matt Hancock der fortæller, at vaccinetesten vil foregå på 500 personer, der har meldt sig frivillig til at være forsøgskaniner.

Forventes klar til september

Oxford University er ikke det eneste sted i England, de er ved at producere en vaccine. Også på Imperial College London er man i færd med at udvikle en vaccine, og det er vaccinen hos disse to, der er tettest på at være færdige ifølge den britiske sundhedsminister.

Selvom det endnu ikke vides om vaccinen vil gå hen og blive succesfuld mod coronavirussen, så håber lederen af Oxford-forskerholdet, Sarah Gilbert, at man allerede nu vil begynde at starte en produktion af vaccinen.

På den måde vil man ikke stå og mangle vacciner ved en potentiel andenbølge senere på året.

“Vi ønsker ikke at stå senere på året og opdage, at vi har en meget effektiv vaccine, men ikke har produceret nok vaccine at bruge af”, forklarer Sarah Gilbert til The Times.

I England forventer man, at man kan sende en million vacciner af sted til september, og i Danmark mener overlæge Lars Østergaard fra infektionsafdelingen på Aarhus Universitetshospital, at september bestemt lyder meget realistisk.

Læs også

42-årig far: Jeg har ikke voldtaget mine børn, men jeg har sexmisbrugt vores hund

 

 

 

Dagens Gossip