Frygtet virus på vej til Danmark

Foto: Shutterstock.com

Klimaforandringerne betyder, at dyr og planter bevæger sig til lande, de normalt ikke besøger. Det betyder dog også, at de kan medbringe sygdomme, og en af de sygdomme er meget tæt på Danmark.

Klimaforandringer er en realitet. Det skal man blot kigge ud af vinduet for at se, da dyr der normalt ikke er fremme på denne årstid, er ganske aktive.

Det er dog dyr og insekter der allerede lever i Danmark, som bliver påvirket af klimaforandringer, men også dem, der kommer længere sydpå.

Læs også

TV-krigen var kun begyndelsen for YouSee: Nu afslører de deres mål

I takt med at temperaturen stiger og vinteren bliver mere mild, vil flere dyr og planter fra de varmere lande begynde at trække op gennem Europa, og det kan medføre sygdomme, vi aldrig har haft i landet før.

Lige nu er det blot et spørgsmål om tid, før Danmark vil få besøg af den myg, der kan smitte mennesker med den frygtede vestnilfeber

“Vi ser allerede dyr og planter herhjemme, som normalt hører til i varmere lande. Og det er ikke overraskende, for bare en lille temperaturstigning kan have enorm betydning - der har for eksempel været en stigning i antallet af fugleedderkopper herhjemme. Og så myg som den, der kan smitte mennesker med vestnilfeber,” fortæller seniorforsker René Bødker til B.T.

Hvad er Vestnilvirus

Vestnilvirus er en virus der primært forekommer i Mellemøsten, Asien og Afrika. Virusen har dog spredt sig til andre kontinenter i løbet af de seneste 20 år.

Et menneske kan blive smittet via et myggestik, og det kan medføre vestnilfeber. I værste fald kan det føre til alvorlige infektioner i hjernen, særligt hos de ældre eller personer med et nedsat immunforsvar.

De fleste mennesker bliver dog raske, uden at det kræver nogen form for behandling. Symptomer på vestnilfeber er typisk det samme som en influenza.

Læs også

Tragisk død: Mand dræbt af hane

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip