Gammel fejl kan koste 1,5 millioner danskere dyrt: Det er dit eget ansvar

12/08/2023 08:19

Henrik R

Indland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Forkerte oplysninger i BBR kan resultere i, at mere end 1,5 millioner danske boligejere vil blive opkrævet forkert skat i fremtiden, og det er dit eget ansvar at rette oplysningerne.

Mest læste i dag

Danskerne er i disse tider ramt af rekordhøj inflation og stigende priser på stort set alt. 

Derfor er det nu mere end nogensinde før træls at få en uventet ekstraregning, men det er lige præcis, hvad mere end 1,5 millioner danske boligejere kan risikere at få i den nærmeste fremtid.

Og det er alt sammen på grund af fejl i Bygnings- og Boligregistret (BBR), som du ikke kan gøre for, men som det er dit ansvar at rette. 

Sådan skriver Euroinvestor

Ifølge mediet skal mere end 1,5 millioner boligejere nemlig have nye ejendomsvurderinger inden 2024, hvis alt går efter skattevæsenets plan. 

Disse ejendomsvurderinger bygger på oplysninger fra BBR, og ifølge en DR-rundspørge har 58 procent de adspurgte beskikkede landinspektørfirmaet svaret, at de var "uenige" eller "meget uenige" i, at man kan stole på oplysningerne i BBR. 

Det kan være oplysninger om varmekilden i boligen, en tilbygning eller antallet af toiletter, der er forkerte, og hvis det er tilfældet, kan man risikere at blive opkrævet forkert skat i fremtiden. 

Sådan lyder det fra professor i informatik Jan Pries-Heje fra Roskilde Universitet. 

Skatten, som boligejere skal betale, beregnes nemlig ud fra de informationer, som kommer fra BBR, og hvis disse er forkerte, kan de mange danske boligejere risikere at blive opkrævet et forkert beløb. 

Dit eget ansvar

Du sidder måske lidt opgivende og tænker: "BBR; hvad i alverden er det?"

Skatteberegningerne er nemlig komplicerede, og der er nok mange, som ikke har sat sig ind i det. 

Faktum er dog, at det ifølge DR er dit eget ansvar, at der står de korrekte oplysninger om din bolig i BBR. 

Derfor bør man, hvis man skal have en ny ejendomsvurdering i den nærmeste fremtid, rette eventuelle fejl nu, så man ikke får en forkert vurdering. 

Når skattevæsenet første gang oplyser en om vurderingen, har man nemlig kun fire uger til at reagere, hvis den er forkert.