Gigantisk fisk skyllet ind på dansk strand

Foto: Shutterstock

I Nordjylland er en gigantisk klumpfisk blevet fundet på stranden. Den er hele fem gange større end de gennemsnitlige klumpfisk, som skyller i land.

For nylig er en stor fisk skyllet ind på Saltum Strand i Nordjylland. En rigtig stor én endda. Der er tale om en klumpfisk på godt og vel 200 kilo.

Normalt finder man klumpfisk med en vægt på 30-40 kilo.

Læs også

Mand sover i telt: Da han vågner får han et kæmpe chok da han ser hvad der ligger ved siden af ham

Der er altså tale om en fem gange så tung klumpfisk. Netop derfor er klumpfisken særligt interessant at studere for forskere på Nordsøen Oceanarium.

- Dette eksemplar er i virkelig god stand, hvilket betyder, at vi har mulighed for at få mange spændende data, såsom vægt, længde, køn og indre organers tilstand. Vi vil lede efter dødsårsag, men højst sandsynligt er det kuldepåvirkning, der har svækket den, siger biolog Annika Thomsen til TV 2 Nord.

Klumpfisken blev fundet af en kvinde, der var ude for at samle rav på Saltum Strand.

Hun tilkaldte sin far for at få hjælp, men det skulle hurtigt vise sig ikke at være nok.

Nordsøen Oceanarium blev derefter tilkaldt, så fisken kunne trækkes i land og blive undersøgt.

Normalt kan man ved at være et par personer selv slæbe en 40 kilo tung klumpfisk ind i bilen, men denne har var jo noget større.

Derfor måtte man gøre brug af en gravko, så den 200 kilo store klumpfisk kunne komme op og blive undersøgt nærmere.

Biologer fra Nordsøen Oceanarium deltager i et internationalt forskningsarbejde om klumpfisk, hvorfor det er særligt interessant for dem, at se så stort et eksemplar.

Læs også

Sussi bryder tavsheden

 

Dagens Gossip