Giver særlig gave til dronningen: Koster cirka 2.5 millioner kroner

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Dronningen får sig en flot og rigtig dyr gave i forbindelse med hendes 50 års regentjubilæum i Danmark.

I dag har dronning Margrethe været regent i Danmark i 50 år.

Det er 50 år siden, at tronfølgeren Margrethe trådte ud på balkonen med statsminister Jens Otto Krag og foran folkemængden på Christiansborg Slotsplads lod sig udråbe til dronning. Aftenen forinden var hendes far, Frederik 9., død efter kort tids sygdom.

Læs også

Puk Elgård afslører: Derfor sagde jeg op i Go' Morgen Danmark

I anledning af dronningens 50-års regeringsjubilæum har regeringen og Folketinget givet en gave i form af et kunstværk, som vil symbolisere båndene mellem Færøerne, Grønland og Danmark.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse. 

Kunstværket vil blive skabt af de tre kunstnere Hansina Iversen fra Færøerne, Jessie Kleemann fra Grønland og Gudrun Hasle fra Danmark, og det forventes at være fuldført i starten af 2023.

Her skal det stå

Værket vil blive placeret på Nordatlantens Brygge i København i form af en udsmykning af belægningen, skriver Statsministeriet.

Temaet for kunstværket er de spor, som Færøerne og Grønland har sat i København. Placeringen betyder, at gaven vil være tæt på Amalienborg.

Der er afsat en ramme på op til 2.500.000 kr. til kunstværket.

Sådan fejres jubilæet

Dronningens 50-års Regeringsjubilæum bliver markeret og højtideligholdt med en række begivenheder i 2022. Den helt store fejring bliver dog ikke i dag. 

På baggrund af den seneste udvikling i coronasituationen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger har kongehuset udsat de store fejringer, der var planlagt til midten af januar 2022.

“Hendes Majestæt vil fortsat gerne have en festlig markering, hvor danskerne kan være med, og har derfor besluttet at flytte størstedelen af de til januar planlagte arrangementer til sensommeren 2022,” skriver kongehuset på sin hjemmeside. 

En række af de begivenheder, der skulle have markeret dronningens 50-års Regeringsjubilæum gennemføres i stedet den 10. og 11. september 2022. Det drejer sig blandt andet om festligholdelse på Københavns Rådhus, gallaforestilling på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, festgudstjeneste i Københavns Domkirke samt gallataffel på Christiansborg Slot.

Læs også

Rema 1000 afslører: Snart kan kunderne købe langt flere af disse varer

 

 

Dagens Gossip