Godt nyt til danskerne: Stor dansk bank dropper negativ rente

Foto: Shutterstock

Der er nu tre banker i Danmark, som har fjernet den negative rente.

Inflationen brager frem over store dele af verden. Det holder lige nu ganske hårdt for mange husstandes pengepung, men nu kan der måske være en lille opløftning på vej.

Mange danskere har gennem noget tid betalt negativ rente af deres indestående på bankkontoen. Det vil sige, at man betaler for at have pengene stående.

Læs også

Regningen for Mette Frederiksens nye anretterkøkken: 2.547.631 kroner betalt af skatteyderne

Det har både Lunar og Saxo Bank dog valgt at fjerne, og nu bliver to til tre, for Nykredit fjerner nemlig også den negative rente for bankens kunder. Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Nykredit oplyser, at man har valgt at gøre det på baggrund af den seneste tids rentestigninger. I går kunne Den Europæiske Centralbank (ECB) meddele, at man hævede renten med 0,5 %.

Få timer senere valgte Nationalbanken at gøre det samme. Årsagen: inflation. Man regner med, at når det bliver dyrere at låne penge, så låner færre penge.

Det skulle gerne dæmpe efterspørgslen lidt. Man vil som kunde hos Nykredit ikke længere betale negativ rente for at have over 100.000 kroner stående. 

“Med den seneste justering fra Nationalbanken og endnu en forventet justering på vej i september, har vi i Nykredit besluttet, at det nu skal være slut med negative indlånsrenter for vores privatkunder. Derfor tilbyder vi allerede pr. 22. juli privatkunder en indlånsrente på 0%”, siger Henrik Rasmussen, bankdirektør i Nykredit.

Læs også

Familie i alvorlig kanoulykke: Mor død, 7-årig indlagt og to formodet druknet

 

Dagens Gossip