Godt nyt til særlig gruppe danskere: Får over 50.000 i gennemsnit

27/04/2023 17:00

Mathias Nielsen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En gruppe danskere kan inden længe se frem til at få penge tilbage fra Gældsstyrelsen.

Mest læste i dag

En stor del af danskerne fik for ikke lang tid siden penge tilbage i skat. Det er naturligvis glædeligt, men inden længe er der flere penge på vej til en gruppe danskere.

Gældsstyrelsen skriver nemlig i en pressemeddelelse, at man nu vil udbetale godtgørelse vedrørende underholdsbidrag, som enten er forældet hos det offentlige eller er så fejlbehæftede, at de formentlig ikke kan inddrives. 

”Det handler om en delmængde af de underholdsbidrag, hvor det offentlige ikke lægger ud for gælden. Gældsstyrelsen inddriver altså på vegne af privatpersoner, og det giver en særlig forpligtigelse til at få afsluttet sagerne og sikre, at modtagerne af bidragene får deres penge”, siger underdirektør i Gældsstyrelsen Henrik Rosendahl.

Den samlede godtgørelse er på 191 millioner kroner, som skal deles mellem 3.300 personer. Tager man et gennemsnit, er det lidt over 57.000 kroner pr. person.

De fejlbehæftede gældsposter er hovedsageligt opstået før 2013, hvor der i nogle tilfælde fx er oversendt forældede gældsposter til inddrivelse.

”Det er borgere, som har haft penge til gode i rigtig lang tid. Derfor er det vores hovedprioritet at få en afklaring for borgerne. Alternativet vil være en lang og omfattende manuel gennemgang af op til 73.000 gældsposter”, siger underdirektør i Gældsstyrelsen Henrik Rosendahl.

Hvis du skulle være i tvivl om eventuel berettigelse til penge, så skal du ikke foretage dig noget aktivt for at få penge.

Hvis man er berettiget, så vil man blive kontaktet direkte af Gældsstyrelsen.