Gør du dette bag rettet? Politiet sætter hårdt ind mod disse bilister

Færdselspolitiet i Europa er gået sammen i en fælles indsats, hvor de vil sikre sig, at bilisterne er fokuserede på vejen. Derfor vil der være ekstra opmærksomhed rettet mod de bilister, der ikke er opmærksomme.

Som et led i et europæisk samarbejde hvor landende går sammen, for at sikre en mere sikker trafik, så vil politiet i denne uge være ekstra opmærksomme på at finde syndere i trafikken. Det er hverken dem der kører for hurtigt eller kører over for rødt lys, som politiet vil være ekstra opmærksomme på i denne uge, det er til gengæld dem, der ikke er koncentrerede bag rettet.

I Europa vil politiet i de forskellige lande nemlig have et ekstra udkig på, om du og de andre passagerer bærer sele, og om føreren af bilen snakker i mobiltelefon. Det er naturligvis ting, som de altid holder øje med, men de har sat ekstra folk på, og er mere opmærksomme på netop disse to ting i denne uge.

Grunden til at det er lige netop de to ting, som færdselspolitiet i Europa holder øje med i disse dage, skyldes, at manglende seler og kørsel med håndholdt mobiltelefon, er medvirkende til rigtig mange ulykker og dødsfald.

”Brug af sikkerhedssele er et meget effektivt værn mod at komme til skade eller dø ved en trafikulykke. Brugen af sikkerhedssele reducerer således sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50 %, mens uheldsrisikoen ved at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen er op til fire gange højere end ved ikke at bruge telefonen,” skriver politiet i en pressemeddelelse.

36.000 blev sigtet for det sidste år

På trods af hvor alvorligt det kan gå galt, hvis man ikke huske sin sele eller hvis man sidder og leger med sin mobiltelefon, mens man kører i bil, så er der fortsat mange, der ikke tænker nærmere over det.

Samlet set var der omkring 36.000 mennesker, der blev sigtet for de to tilfælde i løbet af 2018. 22.434 trafikanter blev sigtet for at anvende telefonen under kørsel, mens 13.522 bilister blev sigtet for manglende brug af sele.

Den nye fælles indsats fra det europæiske færdselspoliti, skal være med til, at bilister bliver mere fokuserede og holder koncentrationen ved lige, når de kører i bil.

”Der er uopmærksomhed involveret i cirka hvert tredje trafikdrab på vejene i Danmark. Derfor er det vigtigt, at trafikanterne har fokus på trafikken, når de færdes på vejene,” fortæller Christian Berthelsen, der er politiassistent hos Rigspolitiets National Færdsels-center.

Det koster et klip og 1.500 kroner, hvis man bliver stoppet mens man anvender sin mobiltelefon, mens man nøjes med en bøde på 1.500 kroner for at glemme sikkerhedsselen. Det koster dog et klip i kortet, hvis man er fører af bilen, og man ikke har sørget for, at passagerer under 15 år er spændt fast.

Læs også

Skylder du penge til SKAT? Det kan du måske undgå – Se hvordan her

 

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip