Grevinde Alexandra åbner op: “Jeg skubbede ham væk”

Foto. Nikolai Linares/Ritzau Scanpix.

Det er en ærlig grevinde, der i et nyt interview fortæller om fortiden.

MeToo-debatten har fyldt rigtig meget i 2020 i Danmark, og der har været mange meninger om, hvorvidt det var relevant at diskutere seksuel chikane og metoo tre år efter, at debatten startede i USA. Men det synes Grevinde Alexandra, det er. I et interview i magasinet ALT for damerne fortæller om hun, at hun i den grad synes, at det er vigtigt, at vi fortsat snakker om det.

Læs også

Overblik: Så mange feriepenge får du udbetalt

“Der er mange ting, jeg virkelig har lyst til at sige om sexisme og #metoo. Vi er mange kvinder, der har oplevet forskellige ting på tæt hold, og nogle gange kan jeg virkelig blive vred over, at vi ikke er i mål. Vi er nået langt i kampen for ligestilling i vores del af verden, men der er stadigvæk nogle ting, der ikke er i orden,” slår hun fast og med udtalelsen understreger hun, at hun også selv har været udsat for chikane.

Ifølge hende selv ligger oplevelsen år tilbage, hvor hun arbejdede “i finansverdenen i Hong Kong i 80’erne og 90’erne.” Her oplevede hun, at en af de udenlandske topchefer lagde så voldsomt an på hende, at hun fysisk skubbede ham væk. Hun understreger, at hendes afvisning blev accepteret, og hun mødte aldrig chefen igen.

MeToo i Danmark 2020

For at komme sexismen til livs er det vigtigt, at vi taler om det, ifølge Grevinde Alexandra. I Danmark i 2020 er det et samtaleemne, der i høj grad er blevet diskuteret. Det var Sofie Linde, der satte skub i den danske MeToo-bølge, da hun tidligere på året som vært under 'Zulu Comedy Galla' fortalte om "tv-kanonen", der ville tvinge hende til et blowjob. Med sin tale om sexisme kickstartede Sofie Linde debatten om sexchikane og krænkelser, som ikke blot kom til at omhandle en kultur i mediebranchen, men i ligeså høj grad i mange andre dele af samfundet. 

Læs også

Mette Frederiksen afsløret: Inviterede kun rød blok til forhandlinger

 

 

 

 

Dagens Gossip