Havde ansvaret for kampen da Christian Eriksen fik hjertestop: Nu udtaler han sig om tragedien

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den britiske dommer Anthony Taylor havde ansvaret for der skete på banen op til Christian Eriksens hjertestop. Derefter mærkede han også, hvordan spillerne søgte efter hjælp fra ham.

"Jeg kunne se det med det samme. Christian var alene. Det eneste i nærheden af ham var bolden, der ramte hans knæ," sådan fortæller den engelske fodbolddommer Anthony Taylor om den skæbnessvangre aften i parken, hvor den danske midtbanespiller Christian Eriksen pludseligt faldt om

Læs også

Her træder coronaregel i kraft: Skal være vaccineret før du må spise ud

Det var britiske Anthony Taylor, der dømte fodboldkampen, hvor Danmark åbnede EM-ballet i et opgør mod Finland. Folkefesten i Parken blev dog hurtigt overskygget af de dramatiske scener på grønsværen. 

Nu udtaler dommeren sig for første gang. Det sker i et interview med BBC Sport, hvor Anthony Taylor sætter ord på, hvordan han oplevede den juni-aften i Parken i København

Mærker presset

"Jeg kiggede faktisk direkte på ham, da han faldt om. Jeg kunne se det i hans ansigt, og så vidste jeg med det samme, at noget var helt galt, sådan som han så ud i ansigtet. Det var det, der bekymrede mig mest," fortæller Anthony Taylor. 

Straks efter den 29-årige fodboldspillers kollaps mærkede dommeren et pres, fordi både spillerne og lægerne søgte råd fra ham om, hvad der nu skulle ske

"Mens spillerne og lægerne samlede sig om Christian, kom de stadig hen til mig for at vide, hvad der skulle ske. Fortsætter kampen? Gør den ikke? Hvad gør vi? Hvor længe skal vi vente? Det var min opgave sammen med UEFA. Jeg havde rigeligt at gøre i den tragiske situation," siger Anthony Taylor - inden han uddyber: 

"Det vigtigste var, at Christian havde det godt og fik hjælp. Herefter sørgede vi for, at begge holds spillere var ok, og jeg skulle sikre mig, at mine kollegaer havde det godt."

Læs også

Nu afgøres Christian Eriksens skæbne

 

 

 

Dagens Gossip