Her bliver fyrværkeri forbudt nytårsaften

Skrevet af Henrik R

178 uger siden

|

14/12/2020
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Nytårsaften bliver der ofte sendt tusindvis af raketter mod himlen, men i år 2020 bliver det altså anderledes.

Dagens topnyheder

I mange lande er der stolte traditioner om at affyre fyrværkeri nytårsaften. Året 2020 bliver dog en anderledes oplevelse på grund af corona.

Mange kommer til at afholde mere intime nytårsaftener i stedet for de store fester, og hvis man rejser en anelse sydpå, så kommer de slet ikke til at opleve fyrværkeri.

På grund af coronasmitten der i øjeblikket fylder hospitalernes kapacitet i Tyskland, vil man nemlig ikke tillade fyrværkeri i år. Det skriver det britiske medie The Guardian.

Meldingen er endnu ikke officiel, men det forventes den at blive onsdag den 16. december. Her forventes en melding der lyder på, at alt fyrværkerisalg vil være forbudt i år.

Årsagen skal findes i, at frygter, at der vil ske mange fyrværkeriskader. Skader man altså ikke har plads til på hospitalerne, hvor der allerede er fyldt op med covid-19-patienter.

Normalt plejer man at starte fyrværkerisalget i Tyskland den 28. december, og der omsættes normalt for 1.5 milliarder kroner. Den omsætning ser dog ud til at glippe i år.

I Danmark er der indtil videre ikke tegn på, at der ikke må sælges fyrværkeri i år. Til gengæld bør vi forberede os på, at der nok kommer mange restriktioner, og at de offentlige fyrværkeri-shows bliver aflyst.