Her er det dyrere for kvinder end for mænd

Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Er du kvinder, er der stor sandsynlighed for, at du betaler mere end en mand på dette område.

Det har alle dage været sådan, at det er dyre for en kvinde at gå til frisør end det er for en mand. Det skyldes oftest, at der er mere tid forbundet med en dameklipning end en herreklipning.

Det er dog ikke kun ved frisøren, at kvinder betaler mere end mænd, det gør de også, når de låner penge.

Læs også

Prisstigning: Nu bliver det dyrt igen

Mybanker har foretaget en undersøgelse i Danmark, og her viser det sig, at ud af de 38.000 billån de har undersøgt, er tendensen meget klar. Kvinder betaler generelt mere for deres lån end mænd.

Ifølge undersøgelsen står det absolut værst til i Region Midtjylland. Der betaler mænd omkring 3,75 procent i rente på deres billån, mens kvinder betaler 4,31 procent i rente.

B.T. har opstillet et eksempel, hvor en mand og en kvinde hver især køber en bil til 500.000 til de nævnte renter. Her vil kvinden betale næsten 10.000 kroner mere for bilen end manden ville.

Hvorfor betaler kvinder så mere end mænd?

Det helt korte præcise svar er, at kvinder desværre er mere uvidne end mænd på det område.

Privatøkonom hos Nordea, Ann Lehmann Erichsen fortæller, at vi finder forklaringen i forbindelse med en undersøgelse, der blev lavet i 2019.

Denne undersøgelse viste, at 7 ud af 10 mænd ved hvad ÅOP står for, mens kun 4 ud af 10 kvinder kendte til begrænset. Det betyder med andre ord, at kun 40 procent af kvinderne i Danmark ved, hvad ÅOP står for, mens det for mænd er gældende for 70 procent.

Hvis du er i tvivl, kan vi fortælle, at ÅOP står for årlig omkostning i procent. Altså den procent du betaler årligt i retninger på dit lån.

Derudover fortæller privatøkonomen også, at kvinder generelt er mere generte og derfor ikke ligeså gode til at prutte om prisen, og der er bestemt noget at prutte om, når det gælder billån.

“Jeg vil ikke hænge kvinder ud, men jeg vil bare sige, at der er plads til forbedringer. Kvinder skal blive bedre til at finde ud af, hvordan de får de her lån billigere, og det gør man blandt andet ved at sætte sig ind i tingene.” slutter økonomen til B.T.

Læs også

Dette syn mødte Elisabeth: “Forfærdeligt”

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip