Historisk narkodom: Gravede kokain ned ved dansk McDonald's

17/02/2023 14:40

Mathias Nielsen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 33-årig har fredag fået en historisk dom, som omhandler flere vilde detaljer. Eksempelvis er der blevet gravet kokain ned ved dansk McDonald's.

Mest læste i dag

Fredag er den 33-årige Jahja Omar Cheik Ahmad blevet idømt en historisk straf på hele 17 års fængsel for at have indsmuglet intet mindre end 167 kilo kokain samt 3,2 ton hash.

Det er da også en særdeles voldsom mængde, men især et af kiloene skiller sig ud. Et kilo kokain skulle i foråret 2020 i al hemmelighed skifte ejer i Fredericia.

Det er ikke så mærkeligt, men dette kilo var blevet gravet ned ned ved McDonalds i Fredericia og efterfølgende fjernet af ukendte kurere.

Det er alligevel ikke så tit, at narkotika graves ned omkring en McDonald’s.

Hvem der gravede stofferne ned, og hvem der hentede er uvist, men den 33-årige Jahja Omar Cheik Ahmad har erkendt, at han var bagmand for leverancen.

Stofferne blev aldrig fundet, men nedgravningen blev afsløret under efterforskningen af den omfattende sag.

Via telefonbeskeder kunne National Enhed for Særlig Kriminalitet finde frem til, at kiloet var gravet ned ved McDonald’s, oplyser enheden til Fredericia Dagblad.

Med dommen på 17 år blev den normale straframme sprængt. Leverancerne skete flere steder i landet. Foruden Fredericia blev der også leveret narkotika på Djursland og i København.

I fredagens dom indgår, at Jahja får konfiskeret i alt 14 millioner kroner, som han skal have tjent på kriminalitet.

Derudover er besiddelse af to pistoler, et maskingevær og en maskinpistol også en del af tilståelsen.

Jahja Omar Cheik Ahmad har valgt ikke at anke dommen til landsretten.