Historisk prisfald i Danmark: Resulterer i ny rekord på markedet

01/11/2023 09:01

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er godt nyt til de danskere, som overvejer at købe en brugt bil, idet priserne fortsat falder.

Mest læste i dag

I løbet af den seneste uge har et bemærkelsesværdigt fald i priserne på brugte biler markeret et hidtil uset niveau på det danske bilmarked. Med en reduktion i prisen på ikke færre end 4.800 biler på Bilbasen, tegner dette fald et mønster af ændrede tendenser på markedet for brugte køretøjer.

Ifølge opgørelsen er det alle typer af biler, der nu bliver sat ned i pris. 

Prisnedsættelserne fordeler sig således: 

  • Benzin: 1.661

  • Diesel: 1.412

  • El: 898

  • Plug-in hybrid/hybrid: 847

  • Samlet: 4.818

Det skriver B.T.

Den markante nedgang i priserne er bredt funderet i forskellige bilkategorier. Dog er det især elbiler, herunder modeller fra VW, Tesla og Polestar, der har oplevet rekordstore prisnedsættelser.

"Disse ekstraordinært gode nyheder er til gavn for køberne," udtaler Jan Lang, der fungerer som head of market insight and PR for Motors hos Schibsted, selskabet bag Bilbasen.

Han understreger, at faldet i priserne på brugte biler ikke blot indikerer overkommelige priser, men faktisk en tendens imod det modsatte af inflation. Ifølge Jan Lang tilskrives det skiftende mønster i priserne en tæt opfølgning på markedet af brugtvognsforhandlerne, der justerer priserne i overensstemmelse med den aktuelle efterspørgsel.

“De brugte biler er historisk billige i Danmark, så her er der ingen inflation - faktisk det modsatte”

Lang påpeger ligeledes, at mens elbiler oplever betydelige prisnedsættelser, skyldes det delvist Teslas markante privatleasingtilbud. For at forblive attraktive på markedet er producenterne tvunget til at reducere priserne, en bevægelse, der forstærkes yderligere af tilbud på elbiler fra udlandet.

Dog står dieselbiler og plug-in hybrider i en anderledes situation, hvor efterspørgslen aftager. En situation som får forhandlerne til at justere prisen efter efterspørgslen. 

Faldet i priserne på brugte biler påviser ikke kun en ændring i markedets dynamik, men fungerer som en indikation på, hvordan bilindustrien tilpasser sig skiftende forbrugerpræferencer og globale tilbud.