Hjemmerøver overmandet af beboerne: Dagen efter sidder han bag tremmer

Mathias Madsen

2 uger siden

|

25/06/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nogle borgere i Horsens hjalp mandag politiet godt på vej, da en 37-årig mand forsøgte at røve dem.

Dagens topnyheder

Mandag forsøgte en 37-årig mand at begå hjemmerøveri i et hjem i Horsens, men det gik slet ikke, som han havde planlagt.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Da den 37-årige mand kl. 10.57 mandag d. 24. juni mødte op med et våben på en adresse i Horsens blev han nemlig ikke mødt af nogle beboere, der bare gav op og lod ham røve, hvad han ville.

Derimod kæmpede de imod, og ifølge Sydøstjyllands Politi lykkedes det "husets beboere" at overmanden gerningsmanden.

"Få minutter efter [red. anmeldelsen] ankom flere patruljer til adressen, hvor husets beboere havde overmandet gerningsmanden og fastholdt ham frem til politiets ankomst," står der således i pressemeddelelsen.

Heri kan man desuden læse, at også politiet handlede hurtigt. Den 37-årige gerningsmand blev nemlig anholdt kl. 11.02 - kun fem minutter efter anmeldelsestidspunktet.

Gerningsmanden, som ifølge politiet er fra Horsens, blev i dag, tirsdag, kl. 10.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens sigtet for blandt andet hjemmerøveri, og Retten besluttede, at den sigtede skulle varetægtfængsles.

Han sidder derfor nu bag tremmer, hvilket han som minimum skal gøre indtil d. 19. juli 2024, mens sagen efterforskes.

Politiet ønsker ikke at uddybe nærmere, hvordan hjemmerøveriet blev forsøgt begået, hvem manden er, eller hvad han forsøgte at røve. Manden var dog i besiddelse af et ikke nærmere beskrevet våben, og han er derfor også blevet sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Røveri straffes i Danmark jf. Straffelovens §288 med fængsel indtil 6 år, men da dette var et hjemmerøveri straffes det som et "særligt groft tilfælde" og derfor med fængsel indtil 10 år.

Politiet har ikke yderligere oplysninger om sagen "af hensyn til efterforskningen," som er igangværende.