Hold øje med din e-boks: 300.000 danskere får besked

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

300.000 danskere venter et vigtigt brev i deres e-boks.

Med omikron som den dominerende virusvariant i Danmark, har der henover julen været stigende smitte, som også har ført til rekordhøje daglige smittetal. Det tredje stik med covid-19 vaccinen har god effekt mod omikron og forebygger alvorlige forløb og indlæggelser.

Indtil nu har over 2,5 million fået det tredje stik mod covid-19 i Danmark, hvilket svarer til 42,7 pct. af befolkningen.

Læs også

Par udeblev fra bryllup: Så fik de en ubehagelig overraskelse i indbakken

I denne uge inviteres yderligere omkring 300.000 danskere til vaccination, fordi det er 4,5 måned siden, at de blev færdigvaccineret.

De kommende 7 dage er der estimeret til at være knap 380.000 ledige tider på landsplan i de regionale vaccinationscentre. Dertil kommer kapaciteten hos private aktører, apoteker og almen praksis.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

"Smitten er fortsat i vækst, og vi nåede i dag en ny rekord med over 16.000 smittede på et døgn. Det tredje stik er altafgørende for at lægge en dæmper på udviklingen, og i denne uge vil endnu en meget stor gruppe af danskerne blive inviteret til at få deres tredje stik. Der er ledige tider til vaccination i hele landet, og vi skal udnytte vores kapacitet og vacciner bedst muligt. Derfor en klar opfordring: Book din tid og få den revaccination, ligeså snart du kan."

Den stigende smitte har især ramt yngre aldersgrupper, og i december blev det besluttet at sende skolebørn tidligere hjem på juleferie.

Blandt de 5-11 årige er 38 pct. nu påbegyndt vaccination mod covid-19, men det tal skal gerne blive meget højere.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

"Vi kan se, at det havde en gavnlig effekt på smitten i de yngre aldersgrupper, at skolerne blev lukket ned før jul. Men vi mangler fortsat at få endnu flere af de mindste skolebørn vaccineret mod covid- 19, så smitten ikke stiger voldsomt på skolerne, når de åbner i januar. Det er netop nu, i juledagene, at man kan bruge tiden til at få sine børn vaccineret. Og forældre skal huske, at det er muligt at tage søskende med ned til lægen og få alle vaccineret på én gang."

Læs også

Far sendte 7-årig søn ind i flammerne: Årsagen vil chokere dig

 

 

Dagens Gossip