Hold øje med din postkasse: 12.000 danskere modtager vigtigt brev

Emil Martesen

83 uger siden

|

21/12/2022
Indland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
12.000 danskere modtager et vigtigt brev inden længe.

Dagens topnyheder

Julen står for døren, men inden da vil mange husstande i Helsingør Kommune modtage et vigtigt brev om, hvorvidt de kan skifte til fjernvarme. 

Op imod 12.000 husstande i kommunen har nemlig potentiale for at byde velkommen til fossilfrie varmekilder inden 2023 lakker mod enden. 

Det beretter TV2 Lorry

Beslutningen kommer i kølvandet på, at Helsingør Kommune har vedtaget en varmeplan, der gør det muligt for nogle af de omkring 34 procent af kommunens husstande at vinke farvel til naturgas og byde velkommen til fjernvarme. 

I første omgang er det dog ikke alle, som får mulighed for at skifte med det samme, fordi arbejdet er yderst omfattende. 

På sigt er det dog planen, at store dele af Helsingør, Snekkersten og Espergærde vil have fjernvarme som forsyningskilde inden 2030. 

En række husstande kan altså se frem til en tidlig julegave, mens andre som har et gas- eller oliefyr må væbne sig med tålmodighed. 

“Det betyder rigtig meget for hver enkelt husejer, at man får vished for, hvilke muligheder man har for at skifte gasfyret ud de kommende år”, lyder det fra Benedikte Kiær, som er borgmester i Helsingør, til TV 2 Lorry.