Hold øje med e-Boks: Vigtig besked på vej til to millioner danskere

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

To million danskere modtager snart vigtig besked i e-Boks, da de skal opdatere deres personlige oplysninger i NemID-appen

De fleste danskere benytter sig af NemID flere gange om ugen. Fra oktober vil det være slut for flere af dem, da de første danskere vil blive flyttet til den mere sikre løsning, MitID.

Læs også

Ambulance bragte mand på hospitalet med slemme mavesmerter: Scanning chokerede lægerne

Forud for overgangen til MitID, er flere tusinde danskere allerede blevet bedt om at opdatere deres personlige oplysninger i NemID-appen. Det er sket via et brev i e-Boks, lyder det fra B.T.

Dette skyldes, at der er nogle danskere, der skal gennemgå en såkaldt identifikationsproces, inden de kan overgå fra NemID til MitID. Som et led i denne proces, skal man opdatere sine oplysninger i NemID-appen.

"For at kunne leve op til de nye sikkerhedsstandarder er vi nødt til at identitetssikre de kommende brugere af MitID. Cirka to millioner danskere mangler stadig at blive det," fortæller Adam Lebech, der er vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Når man skal gennemføre den omtalte identitetssikring, skal det foregå via NemID-appen. Det gøres ved at scanne den første side i sit pas og dernæst chippen i passet.

Det er dog ikke alle borgere, der har mulighed for dette, da ikke alle har et gyldigt dansk pas med chip eller en smartphone. Har man ikke det, kan man ikke scanne passet, men det betyder ikke, at man ikke kan overgå til MitID.

"Hvis man ikke har et pas eller en telefon, der kan aflæse et pas, så får man senere besked i e-Boks om, hvad man i stedet skal gøre. I den forbindelse er det værd at huske på, at vi kun giver besked via e-Boks, ikke på sms eller mail. Vi ved, at der allerede nu er svindlere, der forsøger at lokke folk til at give deres personlige oplysninger," siger Adam Lebech.

Når beskeden lander i e-Boks vil den formentlig indeholde instruktioner om, at man skal møde fysisk op på Borgerservice, da man på anden vis skal identificeres og identitetssikres. Det kan f.eks være ved at fremvise et kørekort.

Læs også

Mand klagede over ammende kvinde på café: Så reagerede personalet

Der vil ske en gradvis overgang fra NemID til MitID, men det forventes, at de sidste NemID-brugere vil overgå til den nye løsning senest 30. juni 2022.

 

Dagens Gossip