Hvide telte skydes op over hele landet: Det skal de bruges til

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix

Hvide telte er begyndt at skyde op forskellige steder i landet, men ingen har ønsket at udtalse sig om, hvad de skal bruges til. Nu er der dog kommet informationer.

I løbet af i går begyndte der pludselig at blive rejst hvide telte flere steder i Danmark, men det var ikke muligt at få en kommentar på, hvad teltene skulle bruges til.

Nu er det dog lykkedes Danmarks Radio at få folk i tale, og Rigspolitiet bekræfter over for DR, at teltene skal bruges til at teste endnu flere danskere over hele landet.

Læs også

Dyster udmelding: Hold afstand i et år

“Vi opbygger kapacitet for at kunne understøtte teststrategien. Derfor vil man i dag kunne se, at der begynder at rejse sig telte nogle steder i landet.” fortæller Rigspolitiet i en mail til DR.

Det er dog fortsat lidt kryptisk, hvor hvilke danskere der skal testes i de hvide telte og hvor mange der skal testes, bliver der ikke svaret på i mailen, og de henviser i stedet til, at der vil blive meldt noget ud på et senere tidspunkt.

Vicedirektør åbner munden

I Region Hovedstadens Center for Ejendomme er de dog villige til at fortælle lidt mere, og her lyder det fra vicedireketør Michael Langgard Nielsen, at de er blevet bedt af NOST om at oprette testfaciliteter i telte for at teste for coronavirussen.

“Det er et koncept, der skal rulles ud på en eller anden måde. Jeg kender ikke rammerne for de test, der skal laves. Men vi prøver det af for at se, hvordan fysikken er i det,” lyder det fra vicedirektøren.

Det forventes at de hvide telte vil poppe op i mange danske byer rundt omkring i hele landet.

Selvom det ikke officielt er meldt ud endnu, hvad teltenes præcise formål er til, så skal det formentlig hjælp sundhedsvæsenet med at teste nok danskere, så de kan komme op på mere end 10.000 testede danskere om dagen.

Læs også

Danskerne stopper med at følge corona-retningslinjer

 

 

Dagens Gossip