Nu kommer der svar omkring grænseåbning

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

I dag kommer der nyt omkring grænseåbning, hvilket kan afgøre, hvor du kan rejse på sommerferie.

Da Mette Frederiksen i slutningen af maj gradvist åbnede op for grænserne, blev mange danskere skuffede. Meldingen lød på, at Danmark kun tog imod besøg fra Norge, Tyskland og Island, mens det ligeledes blot var disse lande, som danskerne ikke blev frarådet at rejse til.

Regeringen meldte dog kort efter ud, at de ville arbejde på at skabe en model, så de kunne åbne op for flere lande, og den model bliver præsenteret i dag.

Læs også

56.000 danskere får brev fra Skat: Pas på skattesmæk

Det fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod.

“Nu glæder jeg mig til at komme ind og orientere Udenrigspolitisk Nævn, og så komme ud bagefter og fortælle om, hvad det er for en model, vi har lagt os fast på,” fortæller ministeren.

Mødet med Udenrigspolitisk Nævn begyndte klokken 09.00, og derfor forventes det, at der ikke går længe, før der kommer nyt ud om de kommende rejsevejledninger.

Det der ventes at ske er, at udenrigsministeriet vil fortælle, at rejser til flere lande i EU ikke længere frarådes, lige så vel som at Danmark vil kunne få besøg fra turister fra flere lande.

Mange danskere vil helt sikkert følge spændt med, for udmeldingen i dag kan afgøre, hvor i verden det bliver muligt at rejse på sommerferie, hvis ikke man bliver hjemme.

Læs også

Voldsomt uheld: To personer kæmper for livet

 

 

Dagens Gossip