Jan ‘Pyrus’ Linnebjerg dømt i retten: Jeg følte mig ikke beruset

Pressefoto: TV2

Jan Linnebjerg er i dag blevet dømt et års betinget fængsel samt tre års frakendelse af kørekortet på grund af spritkørsel.

Den folkekære skuespiller Jan Linnebjerg, som af de fleste er bedst kendt som drillenissen Pyrus, er netop blevet dømt i retten i Lyngby, hvor han har fået en betinget fængselsstraf på 10 dage samt frakendelse af sit kørekort.

Det hele sker efter, at Jan Linnebjerg den 19. maj 2018 blev stoppet af politiet på Hillerød-motorvejen. Her kom han kørende i sin varebil, og det var med lidt for meget alkohol i blodet.

Politiet fik derfor foretaget en blodprøve af skuespilleren på Herlev Hospital, og her viste promillen 1.13, hvilket er langt over de 0.5, som grænsen lyder på.

Læs også

Folkekær skuespiller indrømmer: Jeg er alkoholiker

Han blev derfor sigtet for spritkørsel, og den sag kom for retten i Lyngby i dag.

På anklagebænken havde Jan Linnebjerg sin kone ved sin side, og her forklarede han, hvorfor han havde haft en for høj promille.

“Det var vores bryllupsdag. Jeg havde drukket noget øl, og noget sake, som jeg ikke lig ekendt alkoholprocenten på,” fortalte Jan Linnebjerg der uddybede:

“Jeg følte mig ikke beruset,”

Blev presset er journalist

Det er ikke nogen hemmelighed, at Jan Linnebjerg har døjet med et alkoholproblem i løbet af de seneste par år. Det kom nemlig frem i forbindelse med, at var blevet stoppet af politiet tilbage i maj 2018.

Jan Linnebjerg fortalte selv dette i et åbent opslag på Facebook, men åbenheden kom af, at han blev presset af en journalist fra Se&Hør.

“Forleden kom en mand gående ned af min indkørsel til golfbanen, sagde at han var journalist fra Se & Hør og godt lige ville have en kommentar til hvad han vidste,” indledte Jan Linnebjerg sit indlæg, med henblik på, at journalisten fortalte, at han var bekendt med Jan Linnebjergs AA-møder, og at han var blevet taget for spritkørsel.

I det åbne indlæg indrømmer Jan Linnebjerg ærligt, at han er alkoholiker. Dog ikke i den forstand, at han konstant går rundt og er påvirket, men ifølge hans egne ord, at han er kvartalsdranker.

Her knap halvandet år efter det opslag, er Jan Linnebjerg så blevet dømt i retten, og han har altså modtaget en dom på et års betinget fængsel. Det var dog på den betingelse, at Jan 

Linnebjerg vil deltage i en alkoholbehandling.

Ydermere har Jan Linnebjerg fået frakendt retten til at køre bil i tre år, og samtidig har han modtaget en bøde på 11.500 kroner.

Jan Linnebjerg valgte at modtage dommen.

Læs også

Nu slutter Pyrus – Et år tilbage

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip