Jenni forarget over børnetøj i H&M: ‘Min datter skal ikke rende rundt med frit udsyn til ballerne!’

Emil Ryttergaard

365 uger siden

|

24/07/2017
- Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan finde finde shorts, der dækker ballerne til sin 12-årige datter, lyder det fra Jenni Elisabeth Boelt, der efterspørger mere passende tøj til børn i H&M.

Dagens topnyheder

Hvilket tøj bør børn gå i? 

De fleste forældre har en holdning til, hvad deres børn bør og ikke bør iklæde sig, når de endnu ikke er myndige og må bestemme helt selv. 

Men det er ikke kun forældrene, der har et ansvar, når børnene skal klædes på. Det er også det tøj, der ligger på hylderne i butikkerne, der påvirker børnene og er bestemmende for, hvad de har lyst til at tage på.

Og det er netop den populære tøjkæde H&M’s ansvar i den henseende, der har fået en nordjysk mor til tasterne på Facebook. Hun har skrevet en længere besked til H&M med titlen 'Lolita anno 2017'.

- Min ældste datter på 12 skulle have nye shorts. Men shorts til 12-årige i H&M er i dag tilsyneladende lig med hotpants, der slutter lige under ballerne. Jeg betragter bestemt ikke mig selv som sippet. Men her går min grænse altså! Min datter skal ikke rende rundt i Lolita-tøj med frit udsyn til ballerne, hver gang hun bukker sig, skriver Jenni Elisabeth Boelt i sit opslag. 

De eneste shorts, som H&M havde, der dækkede hele bagdelen, var til enten drenge eller voksne kvinder. 

Jenni Elisabeth Boelt mener, at tøjkæden har et ansvar for det tøj, som de sælger til børn og unge. Børn skal ikke være sexobjekter, skriver hun.

- Hvis der så bare havde været noget at vælge imellem. Men det eneste sted vi kunne finde shorts, der i det mindste gik til midt på låret, var i drengeafdelingen eller i dameafdelingen. Så vi gik igen – uden shorts. Det eneste glædelige var, at lillesøster på 8 ikke havde brug for shorts i denne omgang. Lolita-looket gik nemlig desværre igen hos de helt små piger også, skriver Jenni Elisabeth Boelt i sit opslag. 

Hos H&M er man ked af, at moderen ikke kunne finde passende tøj til sin datter, men den svenske tøjgigant understreger, at det ikke er meningen, at tøjet skal seksualisere børnene. 

- Vi er kede af, at du gik forgæves i vores børnetøjsafdeling den anden dag. Vi bestræber os altid på at skabe kollektioner til børn, som både er inspirerende og moderne, men samtidig praktiske, slidstærke og komfortable. Vi er meget opmærksomme på, at tøjet altid skal fungere på børnenes egne betingelser. Vi bringer naturligvis din feedback videre til de relevante afdelinger.

Til Dagens.dk understreger Jenni Elisabeth Boelt at hun ikke vil starte en shitstorm, og at hun da også har valgt at købe shorts til sine børn et andet sted.

- Folk har jo sagt til mig, at jeg bare kan handle i en anden forretning, og det har jeg jo også valgt at gøre. Men jeg mener bare, at det er passende, at man har en debat om, hvilket tøj er passende at sælge til børn, og det burde H&M også anerkende, siger hun til Dagens.dk.

Mange forældre bakker dog op om moderens frustration over ikke at kunne finde passende tøj til børn i H&M.

Se hele Jenni Elisabeth Boelt opslag og svaret fra H&M herunder.